Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
vahy canına sabit 3 lotla tıkırdıyorsun. hepmı 3 lotla tıkırdadın abi yoksa arttırıp azaltma işlerine girdinmi.

insanlar bana sorup duruyor vahy efendım sistemci sayfasında okdar adam varmışta kazanan yokmuymuş.

vahy efendım okadar kod bılgısı bılen tıberus varmışta kendı nıye trade etmıyormuş falan filan.

bunu gösterdiğiniz iyi oldu yaw arada sırada paylasın yaw sunları arkadaşlar.

ne olacak yaw kaybedersenızde kaybettınız kazanırsanızda kazandınız yani çekinenler var ise.

ben 5 yıldır zarardaydım bır fııl ama bu sene işler değişti :D

neyse tebrik ederım abi senıde gayet güzel bir getiri 3 lotla sabit gittiysen bir hespalayayım ortalama puanını.

nette ortalama her iki ayda bir 3500-4000 arasında kazanmış diyebilirim 3 lot sabitse buda 22,500 puan cıvarında net getiri ürettiğini söyleyebiliriz.

güzel benim düşünceme göre ortalamanın üzerinde. daha düşük lotlarla kazandıysan ortalamanın baya bir üzerinde derim.

şöyle düşünüyorum. bugun afyonda ortalama bir evin kirası 650 700 yani çarşıya çok yakın sayılmayan evler.

650 diyelim biz. evde yaklaşık 150 200 Bin tl satın alırsın.

hadi 150 bin diyelim iyice ölü fiyat verelim.

650*12 den =7800 TL daha vergi algı düşmedim kiracı cıktı demedım evin onarım monarım masrafınıda saymadım bunu at bır kenara.

tiberus hocam sen ise yaklaşık tahmınen 10 bın lıra ile. 12 bin diyelim biz. bu kadar kira kazanmışsın yaptıgın yatırım 10 bın lıra kazandıgın para 12 bın lıra. ev yatırımıyla bir kıyaslayalım

150,000/ 10,000 = ev alıp 7800 TL kıra kazanmak için tam olarka sisteme koydugun paranın 15 katını koyacaktın.

ancak sen hem 10 bın gibi küçücük para ile hemde kiracıdan alacagın kiradan bile daha fazla getiri elde etmişsin.

her halukuarda mantıklı yaw ne kadar risk içerebilir ki bu algoritmik trade işi. Bulunmaz bir nimet harika....
Sevgili Erhan,

Sistemleri evdeki bilgisayarda host ediyorum. 4-5 kere windows güncellemesi yüzünden makine kapanıp açılmış ve kar etmem gerekirken zarar ettim. Ayrıca seyahat ettiğim dönemlerde makineyi kapatıyorum. Teknik aksaklıklar olmasa ve tam disiplinli davransaydım bu rakam iki katı olurdu.

İlk defa K/Z raporuna baktım. Şu dönemde amacım para kazanmak değil. Piyasalar Tanrı'nın kainatı yaratma dili olan matematik ile ifade edilebilir mi, onu anlamaya çalışıyorum. Para kazanma işi bir kaç sene sonra gündemime gelecek.