kotu haliyle bu kadar getiri elde etttiysr vay halimize bizim.
Gercek piyasada robot ne zamandir kullaniyorsunuz tiberus hocam lot baglamis sekikde
kotu haliyle bu kadar getiri elde etttiysr vay halimize bizim.
Gercek piyasada robot ne zamandir kullaniyorsunuz tiberus hocam lot baglamis sekikde
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
vahy canýna sabit 3 lotla týkýrdýyorsun. hepmý 3 lotla týkýrdadýn abi yoksa arttýrýp azaltma iþlerine girdinmi.
insanlar bana sorup duruyor vahy efendým sistemci sayfasýnda okdar adam varmýþta kazanan yokmuymuþ.
vahy efendým okadar kod býlgýsý býlen týberus varmýþta kendý nýye trade etmýyormuþ falan filan.
bunu gösterdiðiniz iyi oldu yaw arada sýrada paylasýn yaw sunlarý arkadaþlar.
ne olacak yaw kaybedersenýzde kaybettýnýz kazanýrsanýzda kazandýnýz yani çekinenler var ise.
ben 5 yýldýr zarardaydým býr fýýl ama bu sene iþler deðiþti :D
neyse tebrik ederým abi senýde gayet güzel bir getiri 3 lotla sabit gittiysen bir hespalayayým ortalama puanýný.
nette ortalama her iki ayda bir 3500-4000 arasýnda kazanmýþ diyebilirim 3 lot sabitse buda 22,500 puan cývarýnda net getiri ürettiðini söyleyebiliriz.
güzel benim düþünceme göre ortalamanýn üzerinde. daha düþük lotlarla kazandýysan ortalamanýn baya bir üzerinde derim.
þöyle düþünüyorum. bugun afyonda ortalama bir evin kirasý 650 700 yani çarþýya çok yakýn sayýlmayan evler.
650 diyelim biz. evde yaklaþýk 150 200 Bin tl satýn alýrsýn.
hadi 150 bin diyelim iyice ölü fiyat verelim.
650*12 den =7800 TL daha vergi algý düþmedim kiracý cýktý demedým evin onarým monarým masrafýnýda saymadým bunu at býr kenara.
tiberus hocam sen ise yaklaþýk tahmýnen 10 býn lýra ile. 12 bin diyelim biz. bu kadar kira kazanmýþsýn yaptýgýn yatýrým 10 býn lýra kazandýgýn para 12 býn lýra. ev yatýrýmýyla bir kýyaslayalým
150,000/ 10,000 = ev alýp 7800 TL kýra kazanmak için tam olarka sisteme koydugun paranýn 15 katýný koyacaktýn.
ancak sen hem 10 býn gibi küçücük para ile hemde kiracýdan alacagýn kiradan bile daha fazla getiri elde etmiþsin.
her halukuarda mantýklý yaw ne kadar risk içerebilir ki bu algoritmik trade iþi. Bulunmaz bir nimet harika....
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sevgili Erhan,
Sistemleri evdeki bilgisayarda host ediyorum. 4-5 kere windows güncellemesi yüzünden makine kapanýp açýlmýþ ve kar etmem gerekirken zarar ettim. Ayrýca seyahat ettiðim dönemlerde makineyi kapatýyorum. Teknik aksaklýklar olmasa ve tam disiplinli davransaydým bu rakam iki katý olurdu.
Ýlk defa K/Z raporuna baktým. Þu dönemde amacým para kazanmak deðil. Piyasalar Tanrý'nýn kainatý yaratma dili olan matematik ile ifade edilebilir mi, onu anlamaya çalýþýyorum. Para kazanma iþi bir kaç sene sonra gündemime gelecek.
vahap beyaz, ahmet çakar ....
üstad herþey matematiksel bir sonuç gibi görünüyor tabi kara delikleri henüz çözemedik ama :D
aslýnda bence bu konuda arge yapmana gerek yok.
bir matematik içerdiðine karar verdim ben.
çünkü rasgele grafik oluþturan programdan farklý farklý 10 yýllýk veri yarattým farklý farklý derken hem hareket hem volatitiletesi farklý bilgisayar random grafikleri oluþturdu.
yani dedimki ilk 3 yýlý þu voltajda rondom oluþtur sonraký 3 yýlý su volatajda rondom yap dedým sonraký 3 yýlý su voltajda yap dedim. filan hani sonra baktým hiçbirþekilde düzenli getiri yok. iþin garibi voltajlarda birþey deðiþtirmemiþ hani voltajýn 5 e cýktýgý yerdede getiri farklýlýklarý oluþmamýþ.
en kabadayý sistem bile doðru durst kar etmedi. hatta optýmýzasyona soktum 1000 adet sonuc cýktýysa 10 adeti pozitif getiri sunmuþ. oransal olarak yani oldukça düþük.
eðer grafikler random oluþuyorsa yada genel anlamda oyleyse bilgisayarýn yarattýgý grafiktede sistemlerin kar üretmesi gerekirdi. hadi mevcut ýsstemler kar etmedý bari optimiasyonla cýkan sonuclar tatmýn edici kadar cok olsaydý yok. çýan sistemler düþün 10 yýllýk veride ürettiði pozitif getiriler bile komýk rakamlar olan 100 býnler filan.
üstelik bilgisayar rondom grafikleride 100 binlerden yukarý ve aþaðý þekilde yarattýrdým.
týpký kriz gibi bazý yýllarý aþaðý yonlu gýtmýþ bazý yýllarý yukarý dogru goturttum yani sistemlerýn ýsýne yarar hareketlerde cok fazla ýdý.
BU arge sonucunda ben;
Bunun anlamý bana göre piyasamýz kesýnlýkle bir modeli iþliyor. ancak bu modelde sonuç hep 4 cýkmasada 4,2 3,8 deðerleri arasýnda geziyor. yani benim saptayabildigim kadarýyla piyasada bir suru modeller çeþidi var fakat bu modeller arasýndaký farklar birbirine çok yakýn.
daha ileri gidersek belkýde pýyasanýn net býr modelýný ortaya cýkarabýlýrýz ancak beným düþünceme göre þimdilik bir bant var en azýndan sonucun 3,5 veya 4,5 arasýnda býr yerlerde gizli olabildiðine kanaat getirdim. belkide tabi buraya mýlyonlarca model sýgýyor yani belkide tam olarka net modelýn sonucu 3,98654984984874651 cýkan sonuçtur.
hani bilmiyorum anlatabildimmi anlatmak istediðimi ama. Piyasanýn bir veya birden fazla ancak hep sonucu 3,5 ila 4,5 arasýnda cýkan bir modeli çiziyor örnegýn 2018 yýlý matematýksel model sonucu 3,8 cýktýgýný düþün.
iþte 2011 yýlýndaký düþüþün matematiksel model sonucuda 3,7 civarýnda cýkan býr model.
atýyorum 2008 düþüþündeki model 3,5 civarýnda cýkan býr model. 2015 yýlýnýn modeli 4,0
yani sen 3.8 modelýný kullanýyorsan getirin 2018 yýlý kadar muazzam cýkmayacak ancak getiri sapmanda düþük çýkacak. ama sen 4,9 modelini kullanýyorsan 2015 getirin nisbeten en iyi getirin olurken diðer yýllar kötü getiri elde edeceksýn 2008 de ise en berbat getiriyi elde edeceksýn cunku 2008 yýlýnýn model sonucu 3,5 di yani en uzak modelý kullanýyorsun.
ne kadar býlýmsel býr yontem tartýsýlýr ama beným adým hýdýr elýmden gelen býlýmsel calýsma budur. :D
Beklediðim bir geliþme. Zamanla makine öðrenmesi kullanan algortmalar nedeniyle klasik sistemlerin karsýz hale gelmesini normal karþýlamamýz gerekecek. Ya makine öðrenmesine ayak uyduracaðýz ya da vurkaç tarzý sistemlere yoðunlaþacaðýz.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Güzel yazmýþsýn Erhan, gayet iyi anladým. Zaten bir çok kiþi sistemler ile para kazanýyordur.
Ama benim matematiksel ifade ile demek istediðim daha deterministik yapý kurmak.
Benim ekstreye bakarsan her kontratý karlý kapatmýþ ama bu yeterli hedef deðil, mümkünse her haftayý karlý ya da kabul edilebilir bir zararla kapatmak.
matador'un sistem sonuçlarýna baktýðýnda bir sene kazanmýþ ama tüm kazancý bir ayda vermiþ gibi durumlar var. Benim için böyle sistemler tatmin edici deðil ama bir çok kiþi bu durumdan memnun olabilir.
vahap beyaz, ahmet çakar ....
anladým üstad. Bunun içinde yukarý yöndede aþaðý yöndede salýnýmlarýn az olmasý gerektiði fikrine vardým.
bir sene 50 öteki sene 20 ye düþüyorsa yine sakat.
yýllýk veya aylýk getiri karlýlýklarýnýnda düzenli olmasý lazým.
yani demek istediðim þu bir ay da 30 bin puan getirmiþ diyelim ancak diðer aylar genel ortalamasý 15 bin puan dýyelým. sýkýntýlý yani pozitif getiri burasý birþey olmaz demyeceksýn.
30 býn getirmiþ yeri mümkünse 15 bine düþürerek optýmýze edeceksýn.
bence o kýsmý 15 e düþürdüðünde baþka bir gün terste 10 býn yýyecegý yeride 5 bine çekmiþ oluyorsun.
yani eðer en linear getiri grafiði isteniyorsa önce yýllýk sabit veya sapmasý düþük. sistemler üretilmeli 2019 yýlý marjýnal pozitif getiri saglamýþsa o getiri kýsýlýp diðer yýllarla ayný puana çekilmeli.
senin dilinde anlatýrsam yüksek voltaj yüksek getiri olarak görelim. çoðu sýstemcý yüksek voltajlý yýllarý yada aylar nasýlsa yüksek voltaj daha iyi toplam üretlien voltaj yüksek cýkýyor diye ellemiyor. fakat bence o yüksek voltajlar ilerleyen yýllarda çok düþük voltajlara sebebiyet verecek.
bu sebeple voltajýn zaman zaman cok yukselmesý zaman zaman cok düþmeside sýkýntý gelecek için. yani voltaj
genellýkle 50 ise ama bir kerecikte olsa -20 ye düþmüþse toplam voltaj uretýmý totalde +500 diye iyi sistem diyoruz.
Ama bence yanýlýyoruz. voltaj genellýkle hep 20 gitsin bir kerecýkte 15 oluversin totalde +200 voltaj uretsýn. bence en iyi sistem budur.
ykoçun ürettiði sistemin voltaj dalgalanmalarýný býlmýyorum býldýgým kadarýyla yüksek voltaj uretýyor toplam uretýlen voltajda cok yuksek ancak voltaj aralýklarý nasýl acaba 100 sonra 50 sonra 120 sonra 40 sonra 130 filan þeklinde ise sýkýntý olabýlýr toplam voltaj yuksek olsa býle.
Yer Ýmleri