Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
beni bu durum üzüyor arkadaşlar her patronu kastetmiyorum bu yıl veya önümüzdeki 5 yıl ekonomı sakat diye temettü vermeyip bu parayı yatırımlarda degerlendırmek isteyen patrona.

Demedik laf bırakmıyorsunuz. o adam bunların hiçbirini hak etmiyor. Aslen sizi düşünen kişi aslında o gelecekte ekonomı daralacak karlarımız düşmesin diye kredi faizleri yüksek diye mevcut karını kullanarak yatırım yaparak hisse fiyatının gerilemesini engellemeye calısan patron o. Karlarını yüksek tutup öz sermayesını güçlendirerek arttırmak isteyen patron o iken.

Nedense garip bir biçimde mardın çimentonun patronu övgüler alırken diğer patron süründürülüyor denmedık laf kalmıyor.

Yalanmı Burada bile düzenli temettü veren deniliyor bu bir kriterse MRDIN mı almak lazım. Şirketler ekonomı gereği sıkışa bilir gelecekten kaygı duydugu veya kredi maliyetlerin arttıgı bir ortamda yatırımlarını mevcut kasadakı hazır parayla kullanarak kredi maliyetine girmek istemeyebilir. BU kötü birşey mi ?

Ben şaşıyorum yatırımcılara önümüzdeki 2019 büyük ihtimalle ekonomık acıdan kötü gececek yarın froto ekonomık kaygılardan oturu temettü dagıtımına bir süre ara verdik dese. Şirket patronuna hırsız kötü patron satıyorum senın hıssenı mı dıyecegız.

Aksine şunu dememiz lazım helal olsun sana ekonomı daralacagı için şirketin zora gırmemesı ıcın yatırımlarını kasadakı parayla kullandıgın için teşekkür ediyoruz. sen gerçekten hem şirketini hemde bizlm gibi yatırımcıları düşünen ileri görüşlü bir patronsun diye alkış tutmamız gerekirken tam tersini yapıyoruz.

BU yatırımcı davranışlarını anlamakta güçlük çekiyorum.
Sn Erhanacikgoz,

Kendi adıma konuşacak olursam; şu ikisini de asla söylemiyorum.

- Temettü veren her patron iyidir.
- Temettü vermeyen her patron kötüdür.

Temettü vermemenin şirket ve yatırımcısı/sahibi adına olumlu olduğu durumlar olabilir, sizin de bahsettiğiniz gibi.