Originally Posted by
Pardayan
Erhan Bey, tüm yazdıklarınızı okudum, inanın farkındalık yaratma çabanızı ayakta alkışlıyorum, etkilenmedim desem yalan olur.
Bir sorum olacak, ben borsada yeni sayılırım, çevremde temettü yatırımcısı çok, bende onların gazına gelip İSYAT aldım, İSYAT mart sonunda temettü verdiği için şuan hisse fiyatı düşük, yazdıklarınızı okuyunca önümüzdeki temettü döneminde çıkmayı düşünüyorum. Lakin temettü versin ya da vermesin karlılığını uzun yıllar istikrarlı devam ettirecek şirket bulmak zor. Hadi diyelim bulduk, ekonomisi dışa bağımlı ve siyasi olaylardan etkilenen bizim gibi ülkelerde borsanın iniş dönemleri çok olur. Temettü işte bu noktada küçük yatırımcının sığınağı oluyor. Örneğin 17 Ağustos depreminde Tüpraşın rafinerisi yandı, o yıl bile tüpraş temettü verdi. 2001 krizinde yine aynı şekilde. Anlatmak istediğim tüpraş iyi hisse falan değil, bu dönemlerde sizin belirttiğiniz karlılık odaklı yatırım yapan biri ile temettü odaklı yatırım yapan birinin kar-zarar durumları aynı olur mu?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Maksadım etkilemek değil olağan birşey bilmeyenler için anlatıyorum.
Sorunuza geçelim.
Yazınızda bir çelişki var. Biraz kafa karısıklıgı oldugunu hissetim.
Öncelikle eğer paran düşükse yani 100 binin altında ise mesela sırf vergiden kurtulayım diye temettü den bir gün önce saat 5 gibi satıp ertesi gun sabah tekrar alman seni vergiden kurtarır lakin kucuk bir miktardaki portfoy için bunu yapmaya değmez.
Ayrıca İsyatın biklancosunda bir problem gördüğün içinmi satacaksın yoksa temettü veriyor diye mi ?
Temettü veriyor diye satıyorsan hata yaparsın. Bana isyatin bilancosunu beğenmediğim için cıkacagım demen lazım. Temettü verdiği için değil.
Karlılıgı istikrarlı şekilde devam edecek hisse bulmak zor evet geleceği kimse göremiyor sonuçta.
Siz nasıl buluyorsunuz karlılıgı istikrarlı sekılde devam edecek hisseyi ? Temettü veren hissenin karlılıgı istikrarlı şekilde devam edecek anlamımı çıkıyor ? Yada şirket biz her sene hep temettü dağıtırmıyız diyor ? Yani bunu senin merak ettiğin gibi bende merak ettim.
karlılıgı istikrarlı şekilde büyeyecek hisseyi sen nasıl buluyorsun mesela ?
Yazılarımı okumuş ancak matematiğin saglamasını yapmamış Veyahutta temettü kopyalaması konusunu anlamamışsınız...
Bence soruyu sorarken aklınızdan geçen sizin cevabını merak ediyorum.
Sizce fark ne olur ?
A şirketi ve B şirketi örneğiyle 2001 kriz veya rafine patlama olayını örnekleyin. Tıpkı benım 3 5 gonderıde yaptıgım gibi.
A şirketi TÜPRAŞ OLSUN RAFİNESİ PATLASIN VE TEMTTÜ DAĞITSIN YATIRIMCININ NE KAZANDIGINI ANLAT.
B ŞİRKETİDE TÜPRAŞ İKİZİ OLSUN ONUNDA RAFİNESİNİ PATLAT. SONRA Temettüyü kopyala bu şirkettede İKİ YATIRIMCININDA KAzANCINI ORATAYA KOY.
Bunu yapamayacaksan şu soruyu sormam lazım cunku anlasılamayan yer burası bence.
TEMETTÜ KOYAPALAMAK NASIL OLUYOR BANA ANLAT.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri