Originally Posted by
DRİZM
Bu gizmen beyi nerden buldunuz bilmiyorum. Lakin bana göre yazdıgı makaleler acık değil aşağıya bir grafik koymuş 2005 den baslatmış yukarda ise seçtiğim hisseler sunlardı dıye acıklama yapmıs fakat seçtiği hisseler 2014 ten baslatmış.
F/K Benim kaale bile almaya gerek duymadıgım bir göstergerir bakın ben yıllardır borsada hisse seçer cıkartırım.
Ve bu konudada oldukça iyiyimdir yeni konu baslıgımı acınca göreceksiniz bunuda.
F/K ya oldum olası sevmemiş ve bakmamışımdır. F/K tek başiına hiçbir anlam ve öneme sahip değildir üstelik alt yapısı gereği doğru seyı yansıtmaz.
F/K şirketin pahalımı ucuzmu oldugunu söyler değil mi ? Peki bu sayı kaç ise pahalı kaç ise ucuzdur ?
bu adamın soyledıgıne gore 0 a en yakın şirketi almalıymışız o ucuz şirketmiş.
0 a en yakın şirket aslında bir sonrakı donem eksiye yani zarar etmeye en yakın şirket olma ihtimalini arttırmış olursunuz.
Bir sonrakı dönem zrar etme ihtimali yüksek olan bir şirketi niye portfoye ekleyesınız.
F/K nın cok yuksek cıkması aynı zamanda bu şirket gelecekte daha yüksek kar edeceği beklentisinede dayanır.
Tüm bu sebeplerden dolayı f/k yı sektörün f/k sına göre bakın derler.
Lakin sektöründe sadece 2 adet şirket var ise Bunların sektör f/k sını doğru hesaplayacagımızdan emın olmayız.
Keza aynı sekılde kırtasıye işi yapan borsada tek hisse var oda ADEL
ADELIN sektör f/k sını zaten adel oluşturuyor neyi neyle karsılastıracagım belli değil.
Atıyorum gıda sektörünün f/ksı hiçbir zman atıyorum 5 in altına inmiyor iken.
çimentoların f/ksı 3 ün altında geziyor.
Şimdi tum cımentoları alabılırsın ama gıda sektöründe hiçbir hisse almamalımıyım. BİMASIN F/K sı yıllardır 19 un uzerındedır.
En düşük gördüğü F/K 19 dur oda 2006 yılındadır. ama bu şirket karının ustune kar koymaya devam etmektedir.
F/K lar tam bir saçmalıktır inanan inansın benım inanmam için yeterli delil ve kanıtlar ortada.
Drzim hocam Bu saydıgım tum yontemler kazandırmıyor demiyorum belkide kazandırıyordur.
Fakat ben bir yatırımcı isem bu kadar basit yöntemlerle ŞİRKET ORTAKLIGI YAPMAMAM LAZIM.
Benim bakmam gereken daha değerli noktalar var şirket karı gibi öz sermayesi gibi borcu gibi.
İki tane f/k ile Bir tane pp/dd ile ohh mis parayı götürdün borsa sizce bu kadar basit kazanılan bir yermi ?
Sizin aklınız eriyormu ?
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri