Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 15/106 ÝlkÝlk ... 513141516172565 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 113 - 120 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alýntý Originally Posted by Pardayan Yazýyý Oku
    Erhan Bey, tüm yazdýklarýnýzý okudum, inanýn farkýndalýk yaratma çabanýzý ayakta alkýþlýyorum, etkilenmedim desem yalan olur.

Bir sorum olacak, ben borsada yeni sayýlýrým, çevremde temettü yatýrýmcýsý çok, bende onlarýn gazýna gelip ÝSYAT aldým, ÝSYAT mart sonunda temettü verdiði için þuan hisse fiyatý düþük, yazdýklarýnýzý okuyunca önümüzdeki temettü döneminde çýkmayý düþünüyorum. Lakin temettü versin ya da vermesin karlýlýðýný uzun yýllar istikrarlý devam ettirecek þirket bulmak zor. Hadi diyelim bulduk, ekonomisi dýþa baðýmlý ve siyasi olaylardan etkilenen bizim gibi ülkelerde borsanýn iniþ dönemleri çok olur. Temettü iþte bu noktada küçük yatýrýmcýnýn sýðýnaðý oluyor. Örneðin 17 Aðustos depreminde Tüpraþýn rafinerisi yandý, o yýl bile tüpraþ temettü verdi. 2001 krizinde yine ayný þekilde. Anlatmak istediðim tüpraþ iyi hisse falan deðil, bu dönemlerde sizin belirttiðiniz karlýlýk odaklý yatýrým yapan biri ile temettü odaklý yatýrým yapan birinin kar-zarar durumlarý ayný olur mu?

Cevabýnýz için þimdiden teþekkürler.
    Maksadým etkilemek deðil olaðan birþey bilmeyenler için anlatýyorum.

Sorunuza geçelim.

Yazýnýzda bir çeliþki var. Biraz kafa karýsýklýgý oldugunu hissetim.

Öncelikle eðer paran düþükse yani 100 binin altýnda ise mesela sýrf vergiden kurtulayým diye temettü den bir gün önce saat 5 gibi satýp ertesi gun sabah tekrar alman seni vergiden kurtarýr lakin kucuk bir miktardaki portfoy için bunu yapmaya deðmez.

Ayrýca Ýsyatýn biklancosunda bir problem gördüðün içinmi satacaksýn yoksa temettü veriyor diye mi ?

Temettü veriyor diye satýyorsan hata yaparsýn. Bana isyatin bilancosunu beðenmediðim için cýkacagým demen lazým. Temettü verdiði için deðil.

Karlýlýgý istikrarlý þekilde devam edecek hisse bulmak zor evet geleceði kimse göremiyor sonuçta.

Siz nasýl buluyorsunuz karlýlýgý istikrarlý sekýlde devam edecek hisseyi ? Temettü veren hissenin karlýlýgý istikrarlý þekilde devam edecek anlamýmý çýkýyor ? Yada þirket biz her sene hep temettü daðýtýrmýyýz diyor ? Yani bunu senin merak ettiðin gibi bende merak ettim.

karlýlýgý istikrarlý þekilde büyeyecek hisseyi sen nasýl buluyorsun mesela ?

Yazýlarýmý okumuþ ancak matematiðin saglamasýný yapmamýþ Veyahutta temettü kopyalamasý konusunu anlamamýþsýnýz...

Bence soruyu sorarken aklýnýzdan geçen sizin cevabýný merak ediyorum.

Sizce fark ne olur ?

A þirketi ve B þirketi örneðiyle 2001 kriz veya rafine patlama olayýný örnekleyin. Týpký beným 3 5 gonderýde yaptýgým gibi.

A þirketi TÜPRAÞ OLSUN RAFÝNESÝ PATLASIN VE TEMTTÜ DAÐITSIN YATIRIMCININ NE KAZANDIGINI ANLAT.

B ÞÝRKETÝDE TÜPRAÞ ÝKÝZÝ OLSUN ONUNDA RAFÝNESÝNÝ PATLAT. SONRA Temettüyü kopyala bu þirkettede ÝKÝ YATIRIMCININDA KAzANCINI ORATAYA KOY.

Bunu yapamayacaksan þu soruyu sormam lazým cunku anlasýlamayan yer burasý bence.

TEMETTÜ KOYAPALAMAK NASIL OLUYOR BANA ANLAT.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Þu noktayý not olarak belirteyim Genellikle temettü severlerin savunduklarý þey temettüye bir anlam yüklemek.

Yani temettü veriyorsa iyi hissedir. Temettü veriyorsa kar ettiðinin bir göstergesidir temettü veriyorsa istikrarlý kar eden firmadýr gibisinden.

Temettüye bu anlamý yüklemek yanlýþ. Neden diyeceksiniz neyi yanlýþ diyeceksiniz.

Temettüye bu anlamý yüklediðinizde Yüksek temettü vermenin anlamý daha istikrarlý daha karlý ve daha yüksek kar eden þirket anlamýna gelmeli.

Temettüyü düþük veriyorsa az kar eden istikrarý düþük þirket anlamý cýkar.

Hiç temettü vermiyorsada kötü þirket anlamý çýkar.

Bakýn siz sadece temettüye bir anlam yüklediniz fakat bu yüklediðiniz anlam dolaylý olarak biraz önce saydýgým anlamlarýda içermek zorunda.

Ýþte bu bakýþ açýsý sizi yanlýþa götürüyor. YÜksek temetttü veren hisseleri alýyorsunuz cunku yukledýgýnýz anlam sizi buna sevk ediyor.

Düþük temettü hisselerini amýyorsunuz yükseldiðiniz anlam bunlarý az kar eden hisseler oldugunu söylüyor.

Hiç temettü vermeyen hisse zaten kötü þirkettir elenmiþtir.

Gelelim bunun sonuçlarýna:

YÜksek temettü daðýtan ancak sürekli banka borcu çeken þirketler var. Bu þirketin büyümesi normalde yýllýk %40 olacakken banka borçlarý sebebi ile düþük yayýnlanan kar dolayýsýyla %20 yukarý gidebiliyor. Halbuký akllý bir þirket yönetici dýþ kaynaklar yerine iç kaynaklarý kullanmalýydý.

Keza yine temettüyü yüksek dagýtan bir hisse alýyorsunuz ertesi yýl temettü daðýtmayýnca hisseyi satýyorsunuz ? temettüye bir anlam yüklemiþtiniz istikrarlý kar eden þirket diye bu çýkarýmýnýza ne oldu bu sene temettü daðýtmadý diye istikrarsýz þirkete mi dönüþtü ?

Aselsan çok düþük temettü daðýtýr son iki sene de %0,1 dagýttý. ancak þirket hisse deðeri ucuyor Karýda öyle.

Yani bu þirket dýþ kaynaklar yerine iç kaynaklarý kullanarak yatýrým yapýyor haliyle banka faizi ödemek zounda kalmýyor.

Ancak sizin temettüye yüklediðiniz anlam dolayýsyýla aselsan asla portfoye giremez cunku aselsan büyümesi düþük istikrarsýz kar eden bir þirket. baksanýza temettüsünü düþük veriyor cunku.

Bu temettüye anlam yükleminizin sizi ne kadar cok yanlýþa götürdüðünü görmenizi isterim.

Bizi geçin amrýkadaki hisselere bakýn. Amrýkada temettü daðýtan yüksek temettü daðýtan ile hiç temettü daðýtmayan veya cok düþük dagýtanlara bakýn.

temettü daðýtýrsa patron para çalaz diyorsunuz.

Nasýl çalamaz ya zaten temettü daðýtarak þirketin kasasýnda parayý cebe indirdi çalmasýný gerektiren birþey kalmadý ki ?

Temettü sadece size deðil patronunda cebine yatan bir para ve þirketten çýkan bir paradýr.

Kalan parayý isterse yine çalar.

Ayrýca zaten temettüyü kopyalayabiliyorsunuz. Temettü daðýtmayan ancak calacagýný düþündüðünüz bir þirket var ise siz hisse temettü daðýtmasa bile temettüyü kopyalayarak istediðiniz oranda temettüyü cebinize indirebilirsiniz.

Kaldý ki insan güvenmediði bir patronun þirketine nasýl ortak olur ? Zaten bir güvensizliðiniz varsa Temettü daðýtsada dagitmasada güvenmediðiniz bir patronla nasýl ortak olacaksýnýz ?
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

3.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    @ekzi hüseyin öncelikle yazýn için teþekkür ederim.

Ýþte senin gibi oturalým böyle örneklerle gidelim düzgünce meseleyi anlayalým anlaþalým..

cevaplara geçiyorum.

1-Bu konuda haklýsýn. Tabiki bizim borsamýz ile amerýkan borsasýný karþýlaþtýrma yapmamýz doðru deðil. Fakat
    ...
    2-BU meseleye gelirsek.

....
    Gelelim senaryolarýna süper bir örnek iþte böyle þeylerle gelip konuyu daha iyi anlayacagýnýzý umýt ediyorum. Gelin bana örnekle gelin. Hatta örnegýnizin saglamasýnýda beraber yapalým. Ben bunlarýn HEPSÝNE AÇIÐIM...

Þimdi örnegýnýzde A þirketinin de B þirketininde AYNI KARI ELDE ETTÝÐÝNÝ ANCAK BÝRÝNÝN TEMETTÜ DAÐITIP DÝÐERÝNÝN DAÐITMADIGINI EKLEMEMIZ GEREKIR AKSÝ TAKDÝRDE HANGÝSÝNÝN DAÐA KARLI OLACAÐI DEÐÝÞKENLÝK GÖSTERECEKTÝR BU MADDEYÝ BELIRTMEDÝÐÝNÝZ ÝÇÝN BEN BELÝRTMÝÞ OLAYIM TÜM BILANCO KARLARI AYNI SADECE TEMETTÜ POLITIKASI FARKLI ÝKÝ ADET ÝKÝZ ÞÝRKET ÜZERÝNDEN SERNAYOLARINIZI YÜRÜTÜYORUM.

Ýki þirketinde hisse fiyatý 10 TL olsun. A senaryosu SEN OL B senaryosunuda ben uygulamýþ olayým.

A Senaryosundaký þirket isminede A hissesi Diyelim B senaryosundaki Þirket ÝSMÝNEDE B hissesi diyelim.

A hissesi temettü daðýtsýn.
    B hissesi temettü daðýtmasýn.

....

Dikkat ettinmi cahil erhanýn herhangibirþey analiz etmesine bu fiyat yüksekmi düþükmü demesine gerek kalmadý.

Senin temettü aldýgýn tarihte cahil erhanda kendine temettü yarattý ? DÝKKAT ET YÜKSEK FÝYATMI DÜÞÜK FÝYATMI TEKNIK ANALIZMIÞ FÝLAN GIRMEDI SENIN TEMETTÜ ALACAGIN GUN AYNI SEKILDE TEMETTÜ ALMIÞ GÝBÝ YAPTI. TEMETTÜYÜ KOPYALADI ÜSTELÝK VERGÝSÝZ.

üstelik lotlarý seninkine nazaran her geçen yýl azalmasýna raðmen senle ayný getiriyi elde etti. ve bu ornegý istersen 100 yýl boyunca uzat cahil erhanýn hiçbirzman lotlarý 0 a ulaþamaz.
    ----------------

Bravo Erhan Bey, gerçekten sizi bu kadar yorma niyeti ile sormamýþtým ama azminize þapka çýkartýyorum

Ancak sanýrým benim sorudaki beceriksizliðim yüzünden bir nokta tam olarak aydýnlanmadý: Þimdi sizin maksadýnýzýn da benim ki gibi BÝST þirketleri üzerinden giderek somut bir gönül mutmainliðine ulaþma olduðunu varsayarak atladýðým noktayý izah edecek olursam:
    Ben soruda temettü veren þirket olarak somut bazý örnekler vermiþtim (tekrar etmem gerekirse geçmiþ yýllar performansýna bakarak Hektaþ, Aksa vb yazmýþtým), aslýnda sorudaki ikinci senaryoda alacaðýmýz þirket veya þirketleri yine BÝST üzerinden somutlaþtýrmayý size býrakmýþtým (burada siz de benim gibi geçmiþ performanslardan yola çýkarak bir somutlaþtýrma yapmanýzý beklemiþtim) ama siz cevabýnýzda B þirketi diyerek soyut bir þirket üzerinden senaryonuzu yürüttünüz. Aslýnda somut örnek/örnekler üzerinden gitseydiniz BÝST kapsamýnda bu tür bir þirket bulmak için çok üst düzey ekonomi ve þirket analizi becerisine ve yeterli zamana sahip olmak gerektiði ortaya çýkabilirdi. Veya benim sorudaki maksadým hasýl olacak siz gerçekten ikna edici somut örneklerle bizi mutmain edecektiniz.

Derdimi anlatabilmiþimdir umarým. Tekrar saygýlar selamlar
    ""Koyun verdi kuzu verdi süt verdi, Yemek verdi ekmek verdi et verdi,Kazma ile döðmeyince kýt verdi...
    Benim sadýk yârim kara topraktýr" Koca Veysel

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    http://www.acikders.org.tr/file.php/...s/Ders-a-6.pdf

bu dökümaný boþ yere paylasmadým bana inanmadýnýz bari buna inanýn diye paylaþtým gördüðünüz gibi bunu sadece ben deðil bu adamda açýklamýþ. YUkardaký gönderidede bunun nasýl oldugunu anlattým!!!!!

Sayýn Topik Okurlarý ;
    Yukarýdaki Erhan bey’in gönderisinde, ilgili slaytýn baþlýðý “M&M TEMETTÜ ETKÝSÝZLÝÐÝ” imiþ ; en altta ilgili yazýnýn kaynaðý olarak gösterilen “FÝNANS TEORÝSÝ II” KÝTABI 2003 yýlýnda basýlmýþ olmakla beraber adý geçen “M&M” in 1961 yýlýnda yazdýklarý “TEMETTÜ ÝLGÝSÝZLÝÐÝ TEORÝSÝ” nden alýntý imiþ. Aþaðýdaki linkteki çalýþmanýn 12.sayfasý)
    http://openaccess.ogu.edu.tr:8080/xm...pdf?sequence=1

Adamlar 1961 de bir teori yazmýþlar, Prof.Dr. Dirk Jenter bu teoriyi kitabýna koymuþ ve amerikanýn en ünlü iþletme fakültesinde (MIT) lisansüstü seviyede ders kitabý olarak okutuluyor/muþ.
    Yani düþünebiliyormusunuz bu ne demek ? Amerikan iþletme fakülteleri 1961’den bu yana temettünün etkisizliðini biliyor ve lisansüstü olarak en iyi iþletme fakültelerinde öðretiyorlarmýþ…. Böyle olunca tabiidir ki ülkemizin iþletme fakültelerinin de bu konudan haberi vardýr diye düþünmek yanlýþ olmaz (yukarýdaki link Eskiþehir Osmangazi Üni. de yapýlanbir çalýþma mesela...).

O zaman , Gizmen Bey’ in aþaðýdaki çalýþmasýndaki getiriyi nasýl açýklamalýyýz ?
    http://bigpara.hurriyet.com.tr/bigpa...urma_ID985711/

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    GÖRECEKSÝNKÝ HALA ÝKÝ ÞÝRKETÝN YATIRIMCISIDA AYNI PARAYI KAZANMIÞ.
    Bende onu diyorum.

Diðer baþlýktaki arkadaþýn sorduðu soruya verginiz ilk cevapta, ikinci yýlda A þirketi verdiði temettüleri ekleyince 130 lira yaparken, B þirketi 132 lira yapýyordu. Arada fark vardý.

Temettü için hisse alýyorsam uzun vadeli alýrým, dolayýsýyla temettüyü harcamam, hisse alýrým. Benim için bir þey deðiþmez. 2nci paragrafý bu nedenle yazmýþtým.

2 þirketinde yatýrýmcýsý ayný parayý kazanýyorsa neden temettü vermeyen þirkete yatýrým yapayým?

6.  Alýntý Originally Posted by tcspirit Yazýyý Oku
    Bende onu diyorum.

Diðer baþlýktaki arkadaþýn sorduðu soruya verginiz ilk cevapta, ikinci yýlda A þirketi verdiði temettüleri ekleyince 130 lira yaparken, B þirketi 132 lira yapýyordu. Arada fark vardý.

Temettü için hisse alýyorsam uzun vadeli alýrým, dolayýsýyla temettüyü harcamam, hisse alýrým. Benim için bir þey deðiþmez. 2nci paragrafý bu nedenle yazmýþtým.

2 þirketinde yatýrýmcýsý ayný parayý kazanýyorsa neden temettü vermeyen þirkete yatýrým yapayým?
    sýrayla gideceðim...

Aynen oyle yani temettü almamýþ gibi yapmýþ olursun.

"ayný parayý kazanýyorsa neden temettü vermeyen þirkete yatýrým yapayým?"

Aynen oyle yapabilirsin sorun yok yani bende diyorum temettü veren hissede alabilirsiniz diyorum.

fakat

ayný soruyu diðer arkadaþlara tersten soruyorum iki yatýrýmcýda ayný þeyi kazanýyorsa neden illa temettü verene yatýrým yapýyorsun diyorum :D

Onlarda illa öle yapacaz diyorlar fakat bakýn ben ikiside olabilir cunku ayný seyý kazanýyoruz gordunuzmu diyorum yani ben her ikiside okey diyorken.

Arkadaþlar her ikiside okey demiyor Neden demiyor neden onlarda bu hesaplamayý yapýp yaw ikiside ayný seymýs ozman ha vermiþ ha vermemiþ farketmez

DÝYEMÝYOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gariplik orda

7. Erhan Bey merhaba ;

Forumu az çok okudum. Daha önceden de takip ettiðim bir yorumcusunuz. Size þöyle bir soru sormak istiyorum.

Kar eden þirket deðeri artar burda hem fikiriz. Ýllaki kar daðýtmasý gerekmez. Fakat þirketin karýnýn gerçek mi yoksa bilanço süslemesi mi olduðunu ancak reel olarak elimize geçince anlarýz. Uzun yýllar yüksek kar rakamlarý yazmýþ bu karý daðýtmamýþ, fakat daha sonra tek kuruþ daðýtmadan içinin boþ olduðu anlaþýlýp batýp giden firmalar mevcut. Yani kýsaca sorum þu ? Temettü ödeyen þirket ettiði karýn gerçek olduðunu ispat açýsýndan temettünün bir güven anlamýna geldiðini göstermez mi ? þahsen 2 þirket olsa ve biri daðýtsa karý diðeri daðýtmasa. daðýtan firma 5 yýl sonra batsa ben en azýndan 5 yýl temettü almýþ olurum. Lakin hep kar açýklayan firma kar daðýtmayýp 5 yýl sonra batsa bilançoda kar yazsa ne olacak ? ABD gibi denetimin süper olduðu bir ülkede yaþamýyoruz ... Denetim olmayan bu ülkede ortak illaki temetü yoluyla kasayý boþaltmaz :D bilabçoda kar gördüðün rakkam pek ala hayal ürünü de olabilir. Elindeki hisseleri el altýndan satmak için Merak ettiðim için sordum .. sanýrým benim bilmediðim bir baþka konu var bunla alakalý ?

8.  Alýntý Originally Posted by ekizhuseyin Yazýyý Oku
    ----------------

Bravo Erhan Bey, gerçekten sizi bu kadar yorma niyeti ile sormamýþtým ama azminize þapka çýkartýyorum

Ancak sanýrým benim sorudaki beceriksizliðim yüzünden bir nokta tam olarak aydýnlanmadý: Þimdi sizin maksadýnýzýn da benim ki gibi BÝST þirketleri üzerinden giderek somut bir gönül mutmainliðine ulaþma olduðunu varsayarak atladýðým noktayý izah edecek olursam:
    Ben soruda temettü veren þirket olarak somut bazý örnekler vermiþtim (tekrar etmem gerekirse geçmiþ yýllar performansýna bakarak Hektaþ, Aksa vb yazmýþtým), aslýnda sorudaki ikinci senaryoda alacaðýmýz þirket veya þirketleri yine BÝST üzerinden somutlaþtýrmayý size býrakmýþtým (burada siz de benim gibi geçmiþ performanslardan yola çýkarak bir somutlaþtýrma yapmanýzý beklemiþtim) ama siz cevabýnýzda B þirketi diyerek soyut bir þirket üzerinden senaryonuzu yürüttünüz. Aslýnda somut örnek/örnekler üzerinden gitseydiniz BÝST kapsamýnda bu tür bir þirket bulmak için çok üst düzey ekonomi ve þirket analizi becerisine ve yeterli zamana sahip olmak gerektiði ortaya çýkabilirdi. Veya benim sorudaki maksadým hasýl olacak siz gerçekten ikna edici somut örneklerle bizi mutmain edecektiniz.

Derdimi anlatabilmiþimdir umarým. Tekrar saygýlar selamlar
    hmmm anladým... yanlýþ anlamýþým ben sizi.

Bu konuda daha önce araþtýrmam olmadý bist üzerinde fakat Göz gezdirmiþliðim vardýr. Bir tane bulmuþtum. Bundan 3 sene kadar öncesinde Altýnyýldýzdý Þimdi googlede aratýrken buldum.

Hiç temettü daðýtmýyor

Daha sonra ismimi deðiþti öyle birþey oldu þimdiki ismi BOYP

Ýncelemek isterseniz https://tr.investing.com/equities/altinyildiz/

2002 yýlýnda 0,70 kuruþmuþ bugun son fýyatla 50 TL

71 Kat mý ediyor sanýrým oyle.

froto en bildigim güzel istikrarlý temettü dagýtan hissemiz. Benýmde sevdigim bir hissedir kendileri.

ayný tarihte 1,26 TL imiþ bugun 37 TL

29 Kat getiri üretmiþ.

Somut bir örnek Fakat yine söylüyorum ben haklýyý haksýzý aramýyorum.

Benim derdim temettünun mantýk ve mantalýtesini týpký derslerde okutuldugu üzere anlamanýz kuru kuruya temettü hisse almamanýz bilinçli hisseleri Almanýz yönünde bu temettü daðýtanda olabilir dagýtmayan hissede olabilir.

Size kalsa Boynerý hayya almazdýnýz fakat 2002 yýlýnda ayný görüþte olmayan birisi 71 kat kazanýrken cocugune temettü yatýrýmý yapan Frotodaký yatýrýmcý 37 Kat kazandý üstelik adlgýý temettüyle hisse almasýna ve lotlarýný cogaltmasýna ragmen.

Tekrar söylüyorum Haklýsý haksýzý yok bu iþin doðrusu var bilinçli yatýrýmcý olmak var benim aradýgým ve öðretmek için didindiðim þey temettüyü bak hisse al kuralýndan cýkýpp

Temettü versin yada vermesin kar eden þirket aldýgýnýzda sýrtýnýz yere gelmez SOMUT ORNEGI BOYP hissesidir.

Sayfa 15/106 ÝlkÝlk ... 513141516172565 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •