Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
Hocam emeğin için teşekkür ederim.

Bu tarz raporların bana hiç bir şey katmadığını hissediyorum.

Bu fiyat hedef güncellemeleri ise tam fiyasko.. Şirketin alacağı pozisyona göre fiyat hedefi vermeler falan filan...

En son brisada yaşamıştım bu durumu

Garanti beğeniyoruz portföyümüze alıyoruz yeni endüstri 4.0 fabrika falan dedi, ertesi gün mal aldı.

Tahtada adamı bir güzel dövdüler oda tüm malı 2 gün sonra sattı Bu raporu okuyan Ky garantinin hala beğenip beğenmediğini, nereden alıp nereden satacağını nasıl bilecek

Aslında garantiye sormak lazım hala beğeniyor mu?

Batuhan
Ben yerli kurumların hisse fiyat analizlerini hiç dikkate almıyorum...piyasa etkisi sıfır zaten...önemli yabancı kurumların fiyat hedeflerinin piyasa etkisi olduğu icin mecburen dikkate alıyoruz.

Mesela bugün Vakif yatırım doaş a fiyat güncellenmesi yapmış...fiyatı 11 den 5 e indirmiş..günaydın birader derler...hisse neredeyse hedefinin üçte birine inmiş, sen yeni analiz yapıp, hedefi yarısının bile altına indiriyorsun..,zahmet olmuş.

Temel düzeyde faydası olabilir, ama belli bir düzeye gelip kendi hisse analizini yapabiliyorsan, bir önemi kalmıyor bu raporların.

Strateji raporları daha faydalı bence, belki farklı bir bakış açısı vardır diye okunabilir.