Şu an portföyümde 8 hisse var. Alım için pusuda olduğum 2 hisse var. Kordsa ve Borusan eğer uygun fiyatlara gelirse alım düşünüyorum.
Portföydeki 8 hissemin son durumu ile ilgili özet bilgiler, belki takip edenler için faydalı olur, (her birinde 10 x tl lik alım planlamıştım, sadece petkim de planladığım alımlar tamamlanmış oldu (ilk faz için)...100x tl lim alım tamamlanmadan kotası dolan petkim de ek alım düşünmüyorum şimdilik).
Alım için en uygun olandan daha az uygun olana doğru,
Brisa: 6 tl seviyesinde önemli bir destek oluştu. Son günlerde alım tarafı hep güçlü, düşüşlere direniyor..endeks tepkilerine de pek iştirak edemiyor, bu seviyelerde güçlü eller tarafından toplandığını düşünüyorum.
Doas: Hemen hemen Brisa ile aynı özellikleri gösteriyor. uzun vadeli çok uygun fiyatlarda...otomotiv pazarı ciddi oranda daralıyor, buna rağmen güçlü kalıyor....artık diplere gelmiş gibi.
Pegasus: Daha önce görüşlerimi yazmıştım, sert hareketler yapıyor...ama bu yılın flaş kağıdı olabilecek potansiyele sahip.
Uluse: Son günlerde gün içi düşük seviyeleri görse de gün sonuna doğru toparlanıyor...güçlü eller tarafından toplanıyor görüntüsü var...bilançoda risk oluşturacak bir durum yok...2. çeyrek bilanço sonuçları ile hareketlenebilir...sağlam duruyor.
Petkim: portföyün yüz karası, en çok yabancı satışı yiyen kağıt zirveden bu yana...fiyatı tl bazında yarıya indi nerdeyse, dolar bazında üçte birlerde...eğer bizim şu an bilmediğimiz ama yabancının bildiği çok büyük bir sorun yoksa, tarihi alım fırsatı veriyor diyebilirim...1-2 çeyrek daha bilançosu zayıf gelebilir...sonrasında star rafinerisi vs güzelleşen bilançolarla patlama yapabilir...thy nin 2017 başında yaşadığı düşüşe benzetiyorum durumunu...thy de rus uçağı vs kötü bir konjontür ile 10 tl lerden 5 tl lere düşmüştü...sonra 20 ye kadar gitti..benzer bir hareket görebiliriz....ancak momentumu çok kötü, alım için uygun olsa da kademeli alım yapılmalı.
poltk: sığ kağıt, ama geleceği parlak diye düşmesine de izin verilmiyor...kenardan izliyoruz.
aksa: patron alımı olduğu için hisse yatay takılıyor...alım için şimdilik beklemede kalınmalı bence.
jantsa: düşüşe karşı iyi dirense de, hisse nin patronu ve hisse hareketlerindeki dengesizlik nedeniyle çıkışa en yakın kağıdım...kötü bir bilanço gelirse şutlayabilirim...bu nedenle önermiyorum bu hisseyi.
Yer İmleri