u an portfymde 8 hisse var. Alm iin pusuda olduum 2 hisse var. Kordsa ve Borusan eer uygun fiyatlara gelirse alm dnyorum.
Portfydeki 8 hissemin son durumu ile ilgili zet bilgiler, belki takip edenler iin faydal olur, (her birinde 10 x tl lik alm planlamtm, sadece petkim de planladm almlar tamamlanm oldu (ilk faz iin)...100x tl lim alm tamamlanmadan kotas dolan petkim de ek alm dnmyorum imdilik).
Alm iin en uygun olandan daha az uygun olana doru,
Brisa: 6 tl seviyesinde nemli bir destek olutu. Son gnlerde alm taraf hep gl, dlere direniyor..endeks tepkilerine de pek itirak edemiyor, bu seviyelerde gl eller tarafndan toplandn dnyorum.
Doas: Hemen hemen Brisa ile ayn zellikleri gsteriyor. uzun vadeli ok uygun fiyatlarda...otomotiv pazar ciddi oranda daralyor, buna ramen gl kalyor....artk diplere gelmi gibi.
Pegasus: Daha nce grlerimi yazmtm, sert hareketler yapyor...ama bu yln fla kad olabilecek potansiyele sahip.
Uluse: Son gnlerde gn ii dk seviyeleri grse de gn sonuna doru toparlanyor...gl eller tarafndan toplanyor grnts var...bilanoda risk oluturacak bir durum yok...2. eyrek bilano sonular ile hareketlenebilir...salam duruyor.
Petkim: portfyn yz karas, en ok yabanc sat yiyen kat zirveden bu yana...fiyat tl baznda yarya indi nerdeyse, dolar baznda te birlerde...eer bizim u an bilmediimiz ama yabancnn bildii ok byk bir sorun yoksa, tarihi alm frsat veriyor diyebilirim...1-2 eyrek daha bilanosu zayf gelebilir...sonrasnda star rafinerisi vs gzelleen bilanolarla patlama yapabilir...thy nin 2017 banda yaad de benzetiyorum durumunu...thy de rus ua vs kt bir konjontr ile 10 tl lerden 5 tl lere dmt...sonra 20 ye kadar gitti..benzer bir hareket grebiliriz....ancak momentumu ok kt, alm iin uygun olsa da kademeli alm yaplmal.
poltk: s kat, ama gelecei parlak diye dmesine de izin verilmiyor...kenardan izliyoruz.
aksa: patron alm olduu iin hisse yatay taklyor...alm iin imdilik beklemede kalnmal bence.
jantsa: de kar iyi dirense de, hisse nin patronu ve hisse hareketlerindeki dengesizlik nedeniyle ka en yakn kadm...kt bir bilano gelirse utlayabilirim...bu nedenle nermiyorum bu hisseyi.

Yer mleri