HOPI ve ZUBIZU uyelikleri de var..
BP den alinca akaryakiti Hopi ile "paracik" kazaniyorum..
Hangi kart ile odedigim onemli degil..
Syg,
HOPI ve ZUBIZU uyelikleri de var..
BP den alinca akaryakiti Hopi ile "paracik" kazaniyorum..
Hangi kart ile odedigim onemli degil..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Günaydýnlar, korkulur valla sizden.
Hisse senedi almak için hangi bankayý kullanýyorsunuz? Ya da her hafta düzenli ufak miktar alým yapan birine hangisini önerirsiniz? Ben de bunu sorayým.![]()
Saygýlar, güzel haftalar dilerim.![]()
SM-G955F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Þimdiden öðrenmeye baþlayýn þu short açma iþini...þimdiden baþlarsanýz, 2-3 yýl sonra iþlem yapacak düzeye gelirsiniz. Hem þu an portföy küçük oksa da, 40 dan sonra, bu portföye güvenip erken emekli olacaksýnýz...portföyü koruyabilmek de en önemli konu olacaktýr.
Yani gelecekte rahat etmek, gelecekte kullanmak Ýçin öðrenmeye baþlayýn.
Ayrýca bakmayýn siz kumarbazlarýn vadeli iþlemler tehlikeli demesine..yeterli olgunluða ve bilgi birikimine sahip..uzun vade hisse iþine gönül vermiþ yatýrýmcýlar çok faydalý bir þekilde kullanabilir bu enstrümaný.
Kumarbazlar her ortamda kumar oynayabilir...hisse iþinde olup, vadeliye göre daha fazla risk alan kumarbazlar da var...kredili iþlemler, gün içi portföyün 2-3 katý pozisyon açanlar...hatta bankadan kredi çekip, bir de üstüne kurumda kredili pozisyonu olanlar var...dediðim gibi isteyen her türlü kumarýný oynuyor zaten
Bu tarz havalar permanent portfolio çok fazla etkilenmiyor.
Defansif düþünenler için bir hatýrlatma.
https://joshkaufman.net/permanent-portfolio/
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
25% Total Stock Market Index - via the Vanguard Total Stock Market ETF (Ticker:*VTI)25% Long-Term Government Bonds - via the iShares Barclays 20+ Year US Treasury Bond ETF (Ticker:*TLT)25% Gold - via Central Gold-Trust, which holds gold bullion (Ticker:*GTU)25% Cash - via the iShares Lehman 1-3 Year US Treasury Bond ETF (Ticker:*SHY)
Bitcoin yok..
SM-G955F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri