Sayfa 289/1230 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339389789 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,305 - 2,312 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Hocam emeğin için teşekkür ederim.

Bu tarz raporların bana hiç bir şey katmadığını hissediyorum.

Bu fiyat hedef güncellemeleri ise tam fiyasko.. Şirketin alacağı pozisyona göre fiyat hedefi vermeler falan filan...

En son brisada yaşamıştım bu durumu

Garanti beğeniyoruz portföyümüze alıyoruz yeni endüstri 4.0 fabrika falan dedi, ertesi gün mal aldı.

Tahtada adamı bir güzel dövdüler oda tüm malı 2 gün sonra sattı Bu raporu okuyan Ky garantinin hala beğenip beğenmediğini, nereden alıp nereden satacağını nasıl bilecek

Aslında garantiye sormak lazım hala beğeniyor mu?

Batuhan
    Ben yerli kurumların hisse fiyat analizlerini hiç dikkate almıyorum...piyasa etkisi sıfır zaten...önemli yabancı kurumların fiyat hedeflerinin piyasa etkisi olduğu icin mecburen dikkate alıyoruz.

Mesela bugün Vakif yatırım doaş a fiyat güncellenmesi yapmış...fiyatı 11 den 5 e indirmiş..günaydın birader derler...hisse neredeyse hedefinin üçte birine inmiş, sen yeni analiz yapıp, hedefi yarısının bile altına indiriyorsun..,zahmet olmuş.

Temel düzeyde faydası olabilir, ama belli bir düzeye gelip kendi hisse analizini yapabiliyorsan, bir önemi kalmıyor bu raporların.

Strateji raporları daha faydalı bence, belki farklı bir bakış açısı vardır diye okunabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben yerli kurumların hisse fiyat analizlerini hiç dikkate almıyorum...piyasa etkisi sıfır zaten...önemli yabancı kurumların fiyat hedeflerinin piyasa etkisi olduğu icin mecburen dikkate alıyoruz.

Mesela bugün Vakif yatırım doaş a fiyat güncellenmesi yapmış...fiyatı 11 den 5 e indirmiş..günaydın birader derler...hisse neredeyse hedefinin üçte birine inmiş, sen yeni analiz yapıp, hedefi yarısının bile altına indiriyorsun..,zahmet olmuş.

Temel düzeyde faydası olabilir, ama belli bir düzeye gelip kendi hisse analizini yapabiliyorsan, bir önemi kalmıyor bu raporların.

Strateji raporları daha faydalı bence, belki farklı bir bakış açısı vardır diye okunabilir.
    Arkadaşımız emek vermiş dedim vakıfınkini okudum. Okurken şiştim kaldim.

Ayrıntılı sektör raporları ( her zaman bulunmuyor ) ve sektörle ilgili yabancı siteler daha faydalı (yabancı site olduğu için ingilizce ne yazık ki şart)

Brisayı garanti hala beğeniyor mu gerçekten merak ediyorum ? Şaka demiyorum...
    Hala beğeniyorsa satayım pozisyon değiştireyim

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

3.  Alıntı Originally Posted by Türkşad Yazıyı Oku
    Nedeni hisseler patron ve patronun yönlendirdiği insanların kontrolünde...Patronun istediği ve izin verdiği ölçüde hareketini yapıyor.
    Bu hisse genel piyasa ve fonların elinde olsa fiyatı mevcut fiyatın iki katı fiyattan işlem görürdü.
    Patronaj güçlü para sahiplerinin hissesine girmesini istemiyor.Bunu bilen güçlü para sahipleride bu hisseye gelmiyor.
    İşin özü patron ve adamları kendileri çalıp kendileri oynuyor.Zaten hacim diye bir şey yok.Sığ hisse..

Geri alım masalı ile yan ceplerde ki hisseleri aldılar güya...Oysa onca geri alımla hissenin nerelere gitmesi gerekirdi.
    Ama gitmedi.Çünkü geri alıma alan el aynı zaman da satan el.Hatta üstüne biraz daha mal gömdüler gelen alıcılara.

Her şirketin yapısını ve ne döndüğünü bilmezsen günlerce bekletirler...Piyasa gider yine bekletirler...Bu hisse ye patronun hareket ettireceği,ettirteceği zaman da bulaşılırsa ve çıkacağın yeri de iyi bilirsen anca o zaman para kazanılır.

Bu hisseye biraz para soksan günlerce,aylarca o malı senden geri almak için her türlü baskıyı kuruyor,ya da aşağı sürüyor.Başka hikayesi olan ,bundan çok daha hızlı hareket eden hisseler varken buna niye bulaşayım ki...
    Benden uzak dursun, bulaşmam aga....Bulaşanın da elini tutmayız..

Yazdıklarımın aksini iddia eden varsa buyursun yazsın...
    Sn.Türkşad Parkmadenelekt.de bu katogariye giriyormu sizce.

4. Teşekkürler,

Özellikle İş Yatırım'ı bekliyorum, hala yayınlamadılar sanırım. TEB ve Ünlü de iyi olabilirdi ulaşabilsek.

5. Portföyümün ağırlığı en yüksek kağıdı Pegasus...iki günde %10 yaptı maşallah.

Sanırım bu başlıktakilerden, benden başka kimsede yok bu kağıt.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföyümün ağırlığı en yüksek kağıdı Pegasus...iki günde %10 yaptı maşallah.

Sanırım bu başlıktakilerden, benden başka kimsede yok bu kağıt.
    Hocam patronuna güveniyor musun ? Halk arz fiyatının altında bi hisseye nasıl güveniyorsunuz ?

2014 : 36 TL (halka arz fiyatı)
    2019 : 27 TL

7. Bende var pegasus daha düşük maliyet yapma fırsatı da olmasına rağmen 24.50 maliyetli şükür tabii 30 lardan da almak vardı. Kendim okuyup öğrenmeye çalışıyorum son karar kar zarar bana ait tabii ama portföy oluşurken burda ogrenilenlerden çok etkilendigim bir gercek. Emeği geçenlere tekrar teşekkürler.

8.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam patronuna güveniyor musun ? Halk arz fiyatının altında bi hisseye nasıl güveniyorsunuz ?

2014 : 36 TL (halka arz fiyatı)
    2019 : 27 TL
    Tüpraş da halka arz fiyatını yıllar sonra yakaladı. Arz eden de devletti herkes küfretti sattı.

Bu işler malesef böyle. Arzdan tek lot mal almadım almam...

Sayfa 289/1230 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339389789 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •