Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
Disiplini bozmadan bu ay da 500TL'lik parayı ana paraya ekledim.
Anapara : 7500 TL oldu.
5600 TL'lik bölüm (4500TL si 27.50 bono 1100TL si 22.50 oran ile %10 stopajlı NKOLAY'da)
265 USD %4 repoda beklemede.(Amacım iyi bir karı görünce trade edip fiziki gram altına ve TL'ye dönmek)
500TL'lik Aselsan'dan sembolik alımımda durmakta. Borsada alım/satım yapmasam da önemli 5-6 hissenin takibin kendi çapımda yapmaya çalışıyorum.

-Değerli büyüklerime de şu şekilde bir sorum var:
Aylık 500TL'lik yatırımım yanına harçlığımdan ekstra artırdığım 220-230TL lik para ile de her ay düzenli fiziki gram altın almak istiyorum.(Mebla küçük olunca ayda 1 gr. altın hedefi koymayı düşünüyorum) . Doğru bir hareket olur mu ? Önerdiğiniz başka yatırım aracı var mıdır? Fikirlerinizi almak istiyorum.

Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürü borç bilirim.
Para kartopu gibi büyüsün istiyorsun, mantıklı bir hareket. Biraz pasif bir portföy gibi görünüyor, Tefastan fonlara bakıp, aktif yönetilen bir kaç fon eklenebilir.

Kendi açımdan, geriye dönüp baktığımda, bana getirisi en yüksek yatırımların, üni yıllarında kendi ilgimi çeken konulara harcadığım paralar olduğunu görüyorum.

Demek istediğim, mesela o artırdığın 500 tl yi, meraklı olduğun konuda bir kitaptan falan kısarak arttırıyorsan zarar edebilirsin bu işten, değilse istikrarlı şekilde devam.