Sayfa 348/999 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448848 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 2,777 - 2,784 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    %24 politika faizi varken dolara gecilmez...
    Bunu soylemek icin cok gec hocam. Yuzde 50 gecmis hatta terste bulunuyorum...

2.  Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Disiplini bozmadan bu ay da 500TL'lik parayı ana paraya ekledim.
    Anapara : 7500 TL oldu.
    5600 TL'lik bölüm (4500TL si 27.50 bono 1100TL si 22.50 oran ile %10 stopajlı NKOLAY'da)
    265 USD %4 repoda beklemede.(Amacım iyi bir karı görünce trade edip fiziki gram altına ve TL'ye dönmek)
    500TL'lik Aselsan'dan sembolik alımımda durmakta. Borsada alım/satım yapmasam da önemli 5-6 hissenin takibin kendi çapımda yapmaya çalışıyorum.

-Değerli büyüklerime de şu şekilde bir sorum var:
    Aylık 500TL'lik yatırımım yanına harçlığımdan ekstra artırdığım 220-230TL lik para ile de her ay düzenli fiziki gram altın almak istiyorum.(Mebla küçük olunca ayda 1 gr. altın hedefi koymayı düşünüyorum) . Doğru bir hareket olur mu ? Önerdiğiniz başka yatırım aracı var mıdır? Fikirlerinizi almak istiyorum.

Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürü borç bilirim.
    Yabanci dilin kötüyse kursa başla, iyiyse geliştir. Yada bu parayla yazın git abd ye work and travel yap buda cep harçlığı olsun.

3.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Bunu soylemek icin cok gec hocam. Yuzde 50 gecmis hatta terste bulunuyorum...
    %50 TL / %50 USD en mantıklısı bu..TL için de fonlar var yüzde 23-24 veriyor aylık...Dolar da eurobondlarda değerlendirilmeli.

4.  Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Disiplini bozmadan bu ay da 500TL'lik parayı ana paraya ekledim.
    Anapara : 7500 TL oldu.
    5600 TL'lik bölüm (4500TL si 27.50 bono 1100TL si 22.50 oran ile %10 stopajlı NKOLAY'da)
    265 USD %4 repoda beklemede.(Amacım iyi bir karı görünce trade edip fiziki gram altına ve TL'ye dönmek)
    500TL'lik Aselsan'dan sembolik alımımda durmakta. Borsada alım/satım yapmasam da önemli 5-6 hissenin takibin kendi çapımda yapmaya çalışıyorum.

-Değerli büyüklerime de şu şekilde bir sorum var:
    Aylık 500TL'lik yatırımım yanına harçlığımdan ekstra artırdığım 220-230TL lik para ile de her ay düzenli fiziki gram altın almak istiyorum.(Mebla küçük olunca ayda 1 gr. altın hedefi koymayı düşünüyorum) . Doğru bir hareket olur mu ? Önerdiğiniz başka yatırım aracı var mıdır? Fikirlerinizi almak istiyorum.

Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürü borç bilirim.
    Benim tavsiyem her ay ufaktan hisse biriktirebilirsin. Yoksa mevduat, fon, bono felan bunlar uzun vadede devamlı kaybettirir. Tabi hisse seçimini iyi yapmak lazım. Mynetten hisselerin 10 yıllık getirilerine bak. temettü veren sağlam şirketlere yatırım yapmak lazım. Tek bir hisseye asla yatırım yapma. 3 ya 5 hisse olsun portföyde. Hisselerin sektörleri farklı olsun. 10 sene önce ford oto 2-TL'imiş şimdi 60-TL, 30 kat kazanç var. Yaşında zaten genç olduğuna göre uzun vadeli yatırım senin için daha uygun olur.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    %50 TL / %50 USD en mantıklısı bu..TL için de fonlar var yüzde 23-24 veriyor aylık...Dolar da eurobondlarda değerlendirilmeli.
    Tl de ing deyim simdilik 21.5 ON tikirdiyor. Eurobondlari dusunemem kisa vadede ev alacagim heran eli kulaginda(salak adam inadi birakip duserse desigim fiyata ) yani o sebeple ing de duruyor hem tl hem usd hocam.

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Tl de ing deyim simdilik 21.5 ON tikirdiyor. Eurobondlari dusunemem kisa vadede ev alacagim heran eli kulaginda(salak adam inadi birakip duserse desigim fiyata ) yani o sebeple ing de duruyor hem tl hem usd hocam.
    Evi pesin mi alacaksin

7.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ev almak için yanlış zaman. 2 yıl boyunca yüzde 35-40 trink kazancın var TL'de. 2 sene sonra almak mantıklı olur. Bu enflasyon ortamında ev fiyatlarının artma ihtimali yk.

8.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Şu an yatırım fonları 23-24 gibi getiriyor mevduattan daha iyi değil mi? Vergi oranı da %10

Sayfa 348/999 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •