Sayfa 346/999 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Disiplini bozmadan bu ay da 500TL'lik parayı ana paraya ekledim.
    Anapara : 7500 TL oldu.
    5600 TL'lik bölüm (4500TL si 27.50 bono 1100TL si 22.50 oran ile %10 stopajlı NKOLAY'da)
    265 USD %4 repoda beklemede.(Amacım iyi bir karı görünce trade edip fiziki gram altına ve TL'ye dönmek)
    500TL'lik Aselsan'dan sembolik alımımda durmakta. Borsada alım/satım yapmasam da önemli 5-6 hissenin takibin kendi çapımda yapmaya çalışıyorum.

-Değerli büyüklerime de şu şekilde bir sorum var:
    Aylık 500TL'lik yatırımım yanına harçlığımdan ekstra artırdığım 220-230TL lik para ile de her ay düzenli fiziki gram altın almak istiyorum.(Mebla küçük olunca ayda 1 gr. altın hedefi koymayı düşünüyorum) . Doğru bir hareket olur mu ? Önerdiğiniz başka yatırım aracı var mıdır? Fikirlerinizi almak istiyorum.

Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürü borç bilirim.
    Para kartopu gibi büyüsün istiyorsun, mantıklı bir hareket. Biraz pasif bir portföy gibi görünüyor, Tefastan fonlara bakıp, aktif yönetilen bir kaç fon eklenebilir.

Kendi açımdan, geriye dönüp baktığımda, bana getirisi en yüksek yatırımların, üni yıllarında kendi ilgimi çeken konulara harcadığım paralar olduğunu görüyorum.

Demek istediğim, mesela o artırdığın 500 tl yi, meraklı olduğun konuda bir kitaptan falan kısarak arttırıyorsan zarar edebilirsin bu işten, değilse istikrarlı şekilde devam.

2. Ayrıca portföyün büyük kısmı nkolay bonoda, ben olsam, borçlanma araçları fonu alırdım, fonda 30 tane tahvil var, riski senin için yönetiyor, için daha rahat olur. OKT, IST, GYK gibi getirisi yüksek borçlanma araçları fonlarına bir bak derim.

3. Son olarak da kyk bursunu biriktirebiliyorsan, ihtiyacı olan arkadaşlarınla/akrabalarınla bir kısmını paylaşmanı tavsiye ederim.

Burs değil kredi ise, kredi alarak verimli bir yatırım yapman zor, ben olsam uzun vadede hisse dışında kredili alıma girişmezdim.

4.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Para kartopu gibi büyüsün istiyorsun, mantıklı bir hareket. Biraz pasif bir portföy gibi görünüyor, Tefastan fonlara bakıp, aktif yönetilen bir kaç fon eklenebilir.

Kendi açımdan, geriye dönüp baktığımda, bana getirisi en yüksek yatırımların, üni yıllarında kendi ilgimi çeken konulara harcadığım paralar olduğunu görüyorum.

Demek istediğim, mesela o artırdığın 500 tl yi, meraklı olduğun konuda bir kitaptan falan kısarak arttırıyorsan zarar edebilirsin bu işten, değilse istikrarlı şekilde devam.
    Hocam yanlış anlaşılmamak amacıyla okuduğum bölümü ve ailemin maddi durumunu yazmak istememiştim ama sizlerin daha iyi yorumlaya bilmesi için gerekli olduğunu yorumunuzla görmüş oldum.

Tıp Fakültesi öğrencisiyim babam yüksek lisanslı mühendis, annem hemşire maddi durumumuz Türkiye'nin genel hali düşünüldüğünde orta-üst diyebileceğim bir durumda.
    Kesinlikle bu artırdığım paraları boğazımdan kısarak ya da almam gereken kitapları almayarak yapmıyorum. Hayat felsefeme ters bir durum olur zaten, her ay başı sosyal yaşamım için gerekli miktarı baştan ayırırım.(Tiyatro,dergi,roman,tıp kitapları,notlar...)

Yorumunuz için teşekkür ederim şuan portföyün defansif olduğunun farkındayım böyle olmasını 2020-2021 yıllarını Dünya Finansının zorluklarla geçireceğini düşünerek hazırlamıştım. Üstümdeki karamsarlığı seçimlerden sonra atabilirsem ve etraftaki sis bulutu kalkarsa fonlara tavsiyeniz üzerine özellikle bakacağım.
    Son düzenleme : GöçmenAdam; 11-02-2019 saat: 00:04.

Maltaya 2500 Turk iscisi.

https://www.finansgundem.com/haber/m...inacak/1386420

----------------

Bana pek mantikli gelmedi 2500 Turk iscisinin alinacagi acikcasi

6. Hocam bu KYK Kredisine de ek parantez açmak isterim. Olay şu şekilde gelişiyor her sene tüfe oranında bir faiz ekleniyor yani çok cüzzi bir miktar. 6 senelik eğitim süreci bitince de 2 sene içinde ödersen tüfe kadar yapılan faiz üstünden ekstra %20lik bir indirim yapılıyor.

Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Hocam bu KYK Kredisine de ek parantez açmak isterim. Olay şu şekilde gelişiyor her sene tüfe oranında bir faiz ekleniyor yani çok cüzzi bir miktar. 6 senelik eğitim süreci bitince de 2 sene içinde ödersen tüfe kadar yapılan faiz üstünden ekstra %20lik bir indirim yapılıyor.
    Ben 8 yildir odemiyorum, sadece bu yil enflasyon farki eklendi.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ben 8 yildir odemiyorum, sadece bu yil enflasyon farki eklendi.
    Hocam haklısın toplam borcun üstüne ödenmemesi üzerine faiz eklenmiyor. Ben aylık verilen paranın ödenecek son halinin nasıl oluşturulduğunu anlatmak istemiştim. Saygılar.

-Başlığın amacından sapmaması adına bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım.

Sayfa 346/999 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •