Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by karakedi Yazıyı Oku
    Yine karşılaştığım bir durumu anlatan başka bir örnek.

Toplam 3 kupon ödemesi kalmış, %10 kupon faizli $1000 değerinde bir eurobond olsun.

Biz bunu kupon ödemesine vadenin 1/10'u kalmışken (yani $90 faiz birikmişken) $1135 fiyatla satın alalım.

Birikmiş faizi ($90) düştüktün sonra kalan maliyeti kalan ödeme sayısına bölünce (135-90)/3=$15 oluyor.

Bu durumda ilk ödemede vergi matrahı 0 olur. (90+15 > 100)

İkinci ödemede vergi matrahım ilk ödemede düşemediğim $5 + $15 = $20 mi olur yoksa kalan maliyetin ($35) kalan ödeme sayısına (yani 2) bölünmesi mi (yani 35/2=$17.50) olur?
    Güzel soru. Bir mali müşavire sormak lazım ama benim bir fikrim var. Onu paylaşayım.

Benzer bir durum kira geliri vergilerinde ortaya çıkabiliyor. İşyeri kirası için ödenen stopaj(%20) vergiden düşülebiliyor. Bazen bu rakam ödemeniz gereken vergiden yüksek olabiliyor. Bu durumda maliyeden ödeme talep etme hakkına sahipsiniz. Bu ödemeyi talep eden ve alan kişiler tanıyorum. Bununla birlikte mali müşavirim böyle bir talepte bulunmanın dikkat çekeceğini bunun yerine bir sonraki taksitten dilekçe ile mahsubun daha doğru bir yöntem olacağını söylemişti. Ben onun dediği gibi yaptım.

Taksitlendirme sabittir değişmez eğer değişiyor olsa, her taksitte sizin işlemlerinizi inceleyen vergi memurunun önceki taksitlerde ne yaptığınıza bakması gerekir ki bu zaman alır ve kontrolü zorlaştırır.
    Son düzenleme : Epicurist; 06-03-2019 saat: 18:45.
    Saygılar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •