Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. bir soru da benden..

beyan gerektiren herhangi bir gelirim yok, kiraydı temettüydü vs vs.. ancak 2018 kasım ayında babamın vefatından dolayı bu sene içinde bir miktar miras intikal edecek gibi görünüyor. biraz nakit ve gayrimenkul hissesi.

bu durumda 2019 yılında ilk defa eurobond alımı için "beyan sınırı altında kalma hesabı yaparken" bunu da hesaba katmalı mıyım acaba?

syg.

not: evet sn martind hala alamadım seçim sonrası inşallah.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir soru da benden..

beyan gerektiren herhangi bir gelirim yok, kiraydı temettüydü vs vs.. ancak 2018 kasım ayında babamın vefatından dolayı bu sene içinde bir miktar miras intikal edecek gibi görünüyor. biraz nakit ve gayrimenkul hissesi.

bu durumda 2019 yılında ilk defa eurobond alımı için "beyan sınırı altında kalma hesabı yaparken" bunu da hesaba katmalı mıyım acaba?

syg.

: )))

Acelesi yok zaten... Oranlar değişmiyor...

Gayrimenkul Sermaye İradı olmadığı için vergiye tabi değil diye düşünüyorum...

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir soru da benden..

syg.

Hoşgeldiniz,

Başınız sağolsun.

Veraset vergisini ödersiniz sadece başkaca vergi yok.

Gayrimenkul hisselerinizin gelir getirmediğini varsayarak.
    Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir soru da benden..

syg.

Oncelikle basiniz sagolsun.

Bu vergi icin ayri bir vergi dairesine beyanname verilir, istisna tutarlari yuksektir, vergi oranlari dusuktur ve bir kac yilda taksitle odenir bildigim kadari ile.

https://www.verginet.net/dtt/1/Veras...-Tarifesi.aspx

Gelir vergisi ile karistirilmaz.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Oncelikle basiniz sagolsun.

Bu vergi icin ayri bir vergi dairesine beyanname verilir, istisna tutarlari yuksektir, vergi oranlari dusuktur ve bir kac yilda taksitle odenir bildigim kadari ile.

https://www.verginet.net/dtt/1/Veras...-Tarifesi.aspx

Gelir vergisi ile karistirilmaz.

Syg,
    teşekkürler sn dudu.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir soru da benden..

syg.

Veraset ve intikal vergisinde anladığım kadarıyla yıllık gelir vergisinden bağımsız olarak ayrı bir tablo söz konusu. Bu durumda kişinin kendi gelirinden bağımsız olarak aşağıdaki tablo geçerli olmalı. Bu benim şahsi yorumum. Başka kaynaklardan da mutlaka teyid ettirmek gerekli olabilir. (Kademeler güncel olmayabilir ama yakın meblağlar olabilir.)

İlk 190.000 TL için 1
    Sonra gelen 430.000 TLiçin 3
    Sonra gelen 940.000 TLiçin 5
    Sonra gelen 1.800.000TL için 7
    Matrahın 3.360.000 TL’ yiaşan bölümü için 10
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •