Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
Bende sistemin karlılığını artırmak için şunları yapmaya çalışıyorum

1- Etkili ve doğru optimizasyon yapma. Belki sistemcilikte çok önemli bir noktadır. Hisse, periyod ve zamana göre başarılı olan parametre değişmektedir. Bu yüzde opt. etkili kullanmak çok önemlidir. Yatay piyasada - Trend piyasasında ayrı ayrı opt. yapılmalı, Test yapılan zaman dilimi 4 e bölünerek ilk 3 bölümde test yapılan parametrelerden yakın olan, istikrarlı parametre şeçildikten sonra son bölümde seçtiğimiz parametreyi test ederiz eger başarılı ise kullanırız. İleri doğru optimizasyon diyorlar buna. Ali perşembenin kitabında optimizasyon konusu ayrıntılı açıklanmaktadır.

2- if fonksiyonu ile aynı sistemin yükselen trendde, düşen trendde ayrı parametrelerini kullanıyorum.

3- adx ile 20 nin altında trendin zayıf olduğu yerlerde işlemleri azaltacak eklemeler yapıyorum.

4- Bunu yapmadım ama deneyip sonuçlarına göre yapmayı düşünüyorum. İf fonksiyonu ile adxi kullanarak adx 20 nin altına düşünce osilatör sistemi, 20 nin üzerine çıkınca trend sistemi kullanmak şeklinde bir model düşünüyorum. Trend için tonlarca indikatör var fakat yatay piyasa için ne kullanacağımı bir türlü bulamadım.

4- Riski dağıtmak farklı yatırım
ürünleri , farklı sistemleri aynı aynda kullanmak. birde para yönetimini doğru yapmak


Aslında kafamd şöyle bir tsarım var fakat nasıl formüle dökeceğimi bulamadım. Yatay bölgenin alt ve üst sınırı olacak. Bu bölgelerde sistem işlem yapmayacak. Alt ve üst sınırı kırınca işlem açacak. İşte bu alt ve üst sınırı ne ile yapacağız, hangi indikatörü kullanacağım bilmiyorum. Bu tasarımla işlem sayısı azalır , kazanma oranı artar diye düşünüyorum.


LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hhv llv kullan ancak piyasa duzensiz yatay demistim bunu yapsan bile kitlenecektir.

1000 puan cikiyor 1000 puan dusuyor 1025 cikiyor 1000 dusuyor.

Seninki 1025 de al yakacaktir.