Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Bir de kapalicarsida yine bir yer var. Herkesin bildigi. Mesela ABD de alacaginiz para vr. Ama kara para yada vergi kacagi oldugu icin banka uzerinden gondermek istemiyorsunuz

BU kapalicarsida ki dukkana gidiyorsunuz. Ki bu olayi ben defalarca baskalarindan da duydum

NY tan Ahmet abi 300 bin dolar yollayacak mesela sana. Kimin alacagi da belli. Ortada ne bir fatura ne kayit hicbir sey yok

Senin arkadasin NY ta o parayi mafyanin adamina veriyor. Mafyanin Istanbul daki ayagida 1 saniye icinde sana 300 bin dolari veriyor

Komisyon %1 atiyorum belkide %2.
Kapali carsida havale isi yapan sadece bir yer yok. Onlarca dukkan var. Istanbul genelinde ise belkide yuzlerce doviz burolari o is yapiyor.....Bunlara Havaleci denir. Adam paranin kirli yada temiz olduguna bakip sorgulamaz. Komisyonuna bakar..Oldukca guvenilir, hizli ve az maliyetli bir yontemdir....Yani esnafimizin tabiri ile temiz is.......

Devlet bu isi yasaklamaya kalksa serbest piyasada doviz kalmaz. Kurlar ucar gider. Hem hacim hem yontem bakimindan oldukca derin bir piyasadir......