Sayfa 630/1013 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,033 - 5,040 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bankalarda döviz alış - satış makasları yüksek diye şikayet ediyorduk. Bugün bir döviz bürosunun önünden geçerken doları merak ettim, dolar alış 3,5580 satış 3,6150 yazıyordu. Bu adamlar bu makasla nasıl ayakta kalıyorlar piyasa da . İnsanlar hiç araştırma yapmadan buralardan al- sat yapıyorlar mı acaba ?

2. bugün yürürlüğe giren khk ile serbest bölgelerdeki firmaların, yurtiçinden yaptıkları mal ve hizmet alımlarında ve serbest bölge işletcilerine yapacakları ödemelerde TL kullanma zorunluluğu getirildi...

maksadı döviz talebini kısmak olsa da, serbest bölgelerdeki firmaların neredesye hepsi neredeyse tamamen döviz kazanç elde ettiği için bu ödemeler için döviz satın alması yapmıyorlardı (2012'den beri serbest bölge'de çalışıyorum)...

piyasadaki arz/talebe nasıl etkisi olacak acaba...

3.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Bankalarda döviz alış - satış makasları yüksek diye şikayet ediyorduk. Bugün bir döviz bürosunun önünden geçerken doları merak ettim, dolar alış 3,5580 satış 3,6150 yazıyordu. Bu adamlar bu makasla nasıl ayakta kalıyorlar piyasa da . İnsanlar hiç araştırma yapmadan buralardan al- sat yapıyorlar mı acaba ?
    Bankaların aksine pek çok döviz bürosunun işlem yönü ağırlıklı bir taraftadır. Yüksek makasın nedeni budur. Mesela İstiklal caddesinde bütün bürolar %90 sadece döviz alırlar (talep o yönde) bu nedenle makasın açıklığı işlem hacmini pek etkilemez. Bürolar toptan olarak dövizleri bankalara - Kapalıçarşı'ya satarak para kazanırlar. Ara sıra tek tük döviz alan çıkarsa da o marja katlanmak zorunda kalır ama bürolar döviz alıcısını kaçırdım diye üzülmezler. 200-300 dolar işlemi yapsa veya kaçırsa, getirisini pek etkilemez. Türkiye geneli bu şekilde; turistler dövizi piyasaya bırakır, bürolar toplar bankalara satar. Bazı özel lokasyonlarda tersi de olabilir. Düzenli döviz efektif alım talebini karşılayan bürolar da tam tersini yapar. Bir diğer olasılık: işlem hacmi az olan, iş merkezlerinden uzaktaki mesken mahallelerdeki ufak tutarlı işlemleri geçiren bürolardır. Bunlar zaten az hacimle az para kazanabildiğinden, makası açık tutarlar. Rekabetçi makas olan yerlere uzaklığı sebebiyle de müşteri o makasa razı olarak işlemi yapar.

Gerçekten dar makas olan yer; her tür işlemin yüksek hacimle döndüğü Ayaklı Borsa gibi yerlerdir.

Tüm bunların sonucunda: büyük bankalarda haftada 5-20 milyon dolarlık efektif döviz birikir ve Almanya ya da Londra'ya uçakla yollanarak dijital paraya çevrilir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Bankalarda döviz alış - satış makasları yüksek diye şikayet ediyorduk. Bugün bir döviz bürosunun önünden geçerken doları merak ettim, dolar alış 3,5580 satış 3,6150 yazıyordu. Bu adamlar bu makasla nasıl ayakta kalıyorlar piyasa da . İnsanlar hiç araştırma yapmadan buralardan al- sat yapıyorlar mı acaba ?
    İnsanların birçoğunun doların tam olarak fiyatını bildiğini mi sanıyorsun.
    Dün bir arkadaşım yaa dolar düştü diyorlar doğru mu dedi.
    Dedim evet 3.50 3.60 larda..
    ????

Şaşırdı..
    Ben 3 ü altına geldi herhalde diye düşünmüştüm dedi..

O döviz büfelerindeki rakam 3-5 bin dolar alıp satanlar için..
    O gibi adamlar da amannn uğraşamam banka ile falan diyor..Zaten 3-5K için banka da yüksek fiyat verebilir..

100K doları olan adamı arkaya alır farklı fiyat verirler..
    Tabi yine de bankaların verdiği fiyatla yarışamaz diye düşünüyorum.

5. TAŞINA, TOPRAGINA BİR BAŞKAKADIR BENİM MEMELEKETİM.

KARA PARA CENNETİDİR BENİM MEMELEKETİM.

http://www.abcgazetesi.com/inanilmaz...ldi-52892h.htm

6.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    TAŞINA, TOPRAGINA BİR BAŞKAKADIR BENİM MEMELEKETİM.

KARA PARA CENNETİDİR BENİM MEMELEKETİM.

http://www.abcgazetesi.com/inanilmaz...ldi-52892h.htm
    Bütün gelişmekte olan ülkelere var olan bir kara para trafiği bu.
    Zaten üstü kapalı bu kara parayı çekebilmek için ne yapılıyorsa yapılıyor..
    Ha usturuplu çekebilirsen çek kimsenin bişi dediği yok..
    Ama ayarını kaçırırsan işin bazılarının düzenine çomak sokarsan terörist de olursun her bişi de olursun..
    Daha da azıtırsan gelirler düzenini kafana yıkarlar giderler..

7. Bu adam kesinlikle kötü niyetli değilse ben hiç bir şey bilmiyorum. Ahlaklı hiçbir yönetici kur konusunda böyle net konuşmazdı. Ama hala ekonomi bakanı ve ülkeyi batırmaya devam ediyor.

Halkın elindeki fiziksel Dolar$ ve Altın a göz dikip kaynakların fiziksel kaynakların dışarı akmasına çanak tutuyordu o zaman. Hala aynı kafa. Kötü niyetli olduğuna kalıbımı basarım. Siyasi bir yorumum yok.

Ama finans literatüründe rakam telaffuz edenler kesinlikle birisinin adamıdır ve iyi niyetli değildir. Çünkü işi bilenler bilir ki geleceği kimse tahmin edemez. Bütün değerlemeler subjektiftir.

Tarih: 8 Haziran 2016

Zeybekci: Dolarda en az yüzde 10 köpük var

http://www.dunya.com/finans/haberler...-haberi-319109

8. Çok yakında ABD deki trene son binen ahmak küçük yatırımcıların nasıl trenden inemediğini görürsünüz.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Devletin ekonomi yönetimine yüksek TL faizi veren adamları getirdiler.

Bunlar dolar$ ı aşağı çekmek için köpük var dediler, belini kıracağız dediler, 1 dolar$ = 1 tl olacak dediler.

Sonuç?

Hem TL faizi arttı.
    Hem Dolar$ kuru arttı.
    Uretimimiz ithalata bağımlı olduğu için Enflasyon aldı başını gidiyor.
    Hem de işsizlikte Avrupa birincisi olmaya adayız! Hatta belki TUIK rakamlarla oynamazsa işsizlikte birinci bile olabiliriz.

TL faizini bu kadar yükseltirsen olacağı budur işte. STAGFLASYON.

TL faizinin yükseldiği bir dönemde işte bunlar oluyor. Ama dolar$ kurunda artış olmaz. Bir yere kadar... Sonra daha yüksek TL faizi vermek zorunda kalınır...

TL Faizleri böyle artmaya devam ederse cari açık tekrar zıplar. Zaten petrol en dipte olmasına rağmen buranın altına inemiyor. İşsizlik tavanda ama daha da artar.

intihar etmek isteyen TL Faizlerini yüksek tutmaya devam etsin! sonra ülkeyi, yapılan hava limanlarını, köprüleri, yolları ve bunların sahibi olan varlık fonunu özelleştirip yabancılara teslim ederiz!

sahi BIST30 un yüzde kaçı yabancılarındı? aynısı 3 üncü havalimanına ve kanal istanbula ve diğer büyük yatırımlara olacak.

borç yiyen kesesinden yer!

Sayfa 630/1013 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •