Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
Size katılmıyorum ,

Tasarruf yapmayan ulkeler arasında , yani cok harcayan ulkeler arasında kaçıncı oldugumuza bir bakın .

Pazar sabahları butun kahvaltıcılar tıklım yıklım , gelirine gore kimi luk yerde serpme kahvaltı kimi kofteci yusufta ucuz kahvaltı ama yer bulamazsın ..

Gidin Avrupaya , bırakın kahvaltıyı , dısarda yemek yemek lukstur, onemli gun vs değilse dışarda yemek yemezler.
Asında cok harcayan bir toplumuz , şikayetimiz istedigimiz kadar cok harcayıp, en son cıkan telefonları alıp , giyim kuşam vs.. aynı anda ev vs alamamak .

Bir ornek . sıfır highline 1,6 dizel golf burda 240 bin tl .. 240 bin birim para diyelim . . Avarupada 20 bin birim para yani avrupalıların 1 senelik maası .. burada ise 10 senelik asgari ucret.

Bir avrupalı icin 10 senelik asgari ucret 240 bin euro.. golf avrupada orda yasayanların 10 senelik asgari ucret karsılıgı satılsaydı en zenginide olsa kimse o arabanın 1 km yanıkına yaklaşmazdı.

Burda ise durum belli ,Bayiye itsen bulamazsın, showroom aracı almak istemiyrsan sıraya girip 2-3 ay sonra golf sahibi olursun. uygulanan yanlıs politikalar vs konusuna girmeyecegim. ben buna ragmen satılıyormu ona bakıyorum .

golfe 10 senelik asgari ucreti veren bir alım iştahına sahibiz toplum olarak .Yani bu araba 10 senelik asgari ucret ben bunu almam arkadas, param olsada almam diyemiyorz. bırakın param olsada almamı, olmasada krediyle 5-10 sene borçlanıp alıyoruz.

şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim .

https://seyler.eksisozluk.com/isvec-...lkelerden-biri
ney ney ney...

dışarda yemek içmek lüksmü ? avrupada veya yabancı ülkede.

dışarıda asgari ücretle çalışan biri dahi her iş çıkışı mutlaka bir bara uğrar üç beş bira içer. ( yapılan etkinlik konserler vs katılmalarını saymıyorum bile )

ingilterede zaten yemek yapmayı bilen yoktur