Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Bu ülkede markette % 30-50 enflasyon, elektriğe ve doğalgaza % 50 zam yapılıyorsa ve devletin yeniden değerleme oranı % 22.58 açıklanıp, insanlara maaş zammı olarak ta % 10 zam verirsen, hiçbir şekilde beton talebinden bahsedemezsin...İnsanlar karnını zor doyuruyor bu devirde...Makarna ile karnını doyuruyor...Aldıklarının hep gramajını düşürüp yada alternatif ne olduğu belli olmayan marka ve mallardan almaya çalışıyor...Eskilerle idare ediyor...
    Size katılmıyorum ,

Tasarruf yapmayan ulkeler arasında , yani cok harcayan ulkeler arasında kaçıncı oldugumuza bir bakın .

Pazar sabahları butun kahvaltıcılar tıklım yıklım , gelirine gore kimi luk yerde serpme kahvaltı kimi kofteci yusufta ucuz kahvaltı ama yer bulamazsın ..

Gidin Avrupaya , bırakın kahvaltıyı , dısarda yemek yemek lukstur, onemli gun vs değilse dışarda yemek yemezler.
    Asında cok harcayan bir toplumuz , şikayetimiz istedigimiz kadar cok harcayıp, en son cıkan telefonları alıp , giyim kuşam vs.. aynı anda ev vs alamamak .

Bir ornek . sıfır highline 1,6 dizel golf burda 240 bin tl .. 240 bin birim para diyelim . . Avarupada 20 bin birim para yani avrupalıların 1 senelik maası .. burada ise 10 senelik asgari ucret.

Bir avrupalı icin 10 senelik asgari ucret 240 bin euro.. golf avrupada orda yasayanların 10 senelik asgari ucret karsılıgı satılsaydı en zenginide olsa kimse o arabanın 1 km yanıkına yaklaşmazdı.

Burda ise durum belli ,Bayiye itsen bulamazsın, showroom aracı almak istemiyrsan sıraya girip 2-3 ay sonra golf sahibi olursun. uygulanan yanlıs politikalar vs konusuna girmeyecegim. ben buna ragmen satılıyormu ona bakıyorum .

golfe 10 senelik asgari ucreti veren bir alım iştahına sahibiz toplum olarak .Yani bu araba 10 senelik asgari ucret ben bunu almam arkadas, param olsada almam diyemiyorz. bırakın param olsada almamı, olmasada krediyle 5-10 sene borçlanıp alıyoruz.

şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim .

https://seyler.eksisozluk.com/isvec-...lkelerden-biri
    Son düzenleme : zubizaretta; 15-12-2019 saat: 15:07.

Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku
    Size katılmıyorum ,

Tasarruf yapmayan ulkeler arasında , yani cok harcayan ulkeler arasında kaçıncı oldugumuza bir bakın .

Pazar sabahları butun kahvaltıcılar tıklım yıklım , gelirine gore kimi luk yerde serpme kahvaltı kimi kofteci yusufta ucuz kahvaltı ama yer bulamazsın ..

Gidin Avrupaya , bırakın kahvaltıyı , dısarda yemek yemek lukstur, onemli gun vs değilse dışarda yemek yemezler.
    Asında cok harcayan bir toplumuz , şikayetimiz istedigimiz kadar cok harcayıp, en son cıkan telefonları alıp , giyim kuşam vs.. aynı anda ev vs alamamak .

Bir ornek . sıfır highline 1,6 dizel golf burda 240 bin tl .. 240 bin birim para diyelim . . Avarupada 20 bin birim para yani avrupalıların 1 senelik maası .. burada ise 10 senelik asgari ucret.

Bir avrupalı icin 10 senelik asgari ucret 240 bin euro.. golf avrupada orda yasayanların 10 senelik asgari ucret karsılıgı satılsaydı en zenginide olsa kimse o arabanın 1 km yanıkına yaklaşmazdı.

Burda ise durum belli ,Bayiye itsen bulamazsın, showroom aracı almak istemiyrsan sıraya girip 2-3 ay sonra golf sahibi olursun. uygulanan yanlıs politikalar vs konusuna girmeyecegim. ben buna ragmen satılıyormu ona bakıyorum .

golfe 10 senelik asgari ucreti veren bir alım iştahına sahibiz toplum olarak .Yani bu araba 10 senelik asgari ucret ben bunu almam arkadas, param olsada almam diyemiyorz. bırakın param olsada almamı, olmasada krediyle 5-10 sene borçlanıp alıyoruz.

şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim .

https://seyler.eksisozluk.com/isvec-...lkelerden-biri
    ney ney ney...

dışarda yemek içmek lüksmü ? avrupada veya yabancı ülkede.

dışarıda asgari ücretle çalışan biri dahi her iş çıkışı mutlaka bir bara uğrar üç beş bira içer. ( yapılan etkinlik konserler vs katılmalarını saymıyorum bile )

ingilterede zaten yemek yapmayı bilen yoktur

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ney ney ney...

dışarda yemek içmek lüksmü ? avrupada veya yabancı ülkede.

dışarıda asgari ücretle çalışan biri dahi her iş çıkışı mutlaka bir bara uğrar üç beş bira içer. ( yapılan etkinlik konserler vs katılmalarını saymıyorum bile )

ingilterede zaten yemek yapmayı bilen yoktur
    Hadi yemegi gec . dogru soylüyor olabilirsin.( sadece yemege odaklanma )

Hangi ingizliz 10 senelik asgari ucret karsılıgı fiyatı olan arabayı.Hic parası bile yoksa krediyle gider alır .aracta golf.Buna cesaret eder.

Cesret edenlerin ulkseindeyiz işte.

Avrupara kredi kartı kullanımı %5-10 arasıymış..burada %60 lar civarında..burdan bile dusunebilirsiniz.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by zubizaretta Yazıyı Oku

Avrupara kredi kartı kullanımı %5-10 arasıymış..burada %60 lar civarında..burdan bile dusunebilirsiniz.
    Bu oranlar neyin orani?

%5 kredi karti derken harcamalarin %95 i nakit paraylami yani?

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •