Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Forum icerigi baslik ile uyusmasa da emlak piyasasi ile ilgili birsey yzacagim. Faizlerin biraz daha dusme beklentisi varmis, yeni evlere buyuk bir talep var. istanbul da iyi muhitlerde 1500-1800 Bin TL arasindaki satiliklara kredili alis icin ilgi yuksek. Piyasa dipten donuyor. Kadikoy- atasehir (site ici) bolgesindeki yeni ve nitelikli konutlarda hareket yuksek. Bu tabii ki cok kisitli sayida bir ev demek, Turkiye nin genelini yansitmaz. Yine de garip olani insanlarin 10 yillik krediye girebilmesi. 10 yil icinde issiz kalirim kaygisini cok da umursamamalari. Evi satarim krediyi kapatirim kafasi var. o kadar rahat olamadik. 1500 -2000 bin TL lik eve 6 bin kira verecegime 1 milyon kredi cekerim 10 yil 12 civari oderim diyenler ev aliyor. Dogru ya da yanlis olarak degil, tespit olarak soyluyorum.
Sent from my iPhone using Tapatalk
iyide kardeşim..
normal bir ülke olsak .. arabanıda alırsın. tasarrufunuda yaparsın.
başlangıçtan itibaren borçluyuz çünkü. tasarruf yapmıyoruz değil yapamıyoruz !
buraya varacağımızı söylemek istesen zaten ilk başta yukarıdaki cümle ile özetlerdim.
üretmeyen toplum sadece tüketir. tükettikçe borçlanır herşeyi borçla çevirir.
Sadece 1500-2000k değil, benim gördüğüm nitelikli konutlara talep var. Mesela Bahçeşehir’deki 600 bin TL lik site içindeki 10 yaşındaki eve de talep var.
Dolardan, altından kazanılan para, yeni deprem olması, faizlerin düşmesi, insanların enflasyonun dolayısıyla faizlerin ileride artacağı beklentisi bu talebin bence en büyük sebebi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu topluma empoze edilen birşey hemde her dakka. tv de sosyal medyada görüp bakabileceğin heryerde. ve ne yazıkki türkiye kapitazim denen şeyin önde gideni hemde bayraklısı.
devletler arası anlaşmalar kapalı kapılar ardında konuşulan meseleler derinlere inmeye gerek yok boşver.
kısaca örnek verirsem. hani bir şey üretirsin ve bunu migrosta satmak istersinya.
migros sana rafa koymak için gerekli bilgileri tarafına iletir.
onun gibim
yeride konusuda burası değil.
tv de hergün yeni yaşam alanı sıfır evler diye saniye başı tüm kanallar reklem geçse senelerce emin ol alırsın![]()
Bazit bir ornek cep telefonu. Neden butun dünyada 45-50-60 aylardayeken yenileme suresi bizde 18-20 aylarda. ? Bu sorunun cevabını verebilirmisin ? Zaten üretmiyorz.. ustelik uretilen ulkelerdeki fiyattan cok daha fazla fiyatı , madem uretmiyorz , neden olabildigince gec değiştirmiyoruz da üreten ulkelerdeki insanlar , o ulkede uretildigi halde 50-60 ayda değiştirirken biz 18-20 ayda ? hemde cok daha pahalı olmasına ragmen .
Tuketim alışkanlıklarıyla ilgili bir durum ve tuketmeyi seven bir toplum oldugumuz icin olmasın _ ?
Yer İmleri