Benim de aklıma " acaba borsadaki yukselişin sürebilmesi icin bu kadar büyük hacimler mi gerekiyor" yoksa "tıpkı hisselerde olduğu gibi hacimle beraber bir sıçrama olacak mı" sorulari takiliyor...
Sahsen grafiklere bakarken diplerden bir trend ve tepelerden baska bir trend cizerek kanal icerisindeki hareketlerle yorum yapmaya en azindan islem yaparken tutunacak bir dal bulmaya calisiyorum...
illaki bir noktadan borsanin yorulacagini yavaslayacagını kar satislarinin olacagini belki de oradan ucuz kalmis olan dövize gecilecegini görecegiz ancak destek cizgisinin tam olarak kirilmasina da dikkat etmek gerekiyor diye düsunuyorum..
Sonucta sayin Cautionary nin belirttigi gibi ozellikle vadeli piyasalarda pozisyonumuz ne kadar dogru mantikli olursa olsun zamanlama hayati onem taşıyor...
Piyasalar cok tuhaf gercekten her harekete bir haber bir kılıf bulunabiliyor... bir haber dusuyor hisse yukselirse bu güzel haber nedeniyle yukseldi... ayni guzel haberden sonra hisse duserse beklenti gercekleşti o yuzden hisse düştü denilip geciliyor.. bu yuzden formasyonlara bakmasam da destek ve drenc cizgilerine dikkat edip en azindan acilan pozisyonu kapatmak icin sınırlar cizmeye calışıyorum... tabi bunlar tamamen amatör hicbir sekilde tavsiye niteliginde olmayan dusunceler.... sonucta destek kirildiktan sonra da tekrar bir yukselis olabiliyor.. buna da ayi tuzagi deyip geciliyor o yuzden oneml olan fiyat ile cok inatlasmamak galiba
Herkese hayirli bol kazanclar dilerim ... saygilar