Originally Posted by
vivatrader
Son faiz artýrýmýndan sonra emlak piyasasý daha da kötü duruma girecek ama yine de gayrimenkulünü satmak isteyenler için köprüden önceki son çýkýþ olduðunu düþünüyorum. Köprüden önceki ilk çýkýþ faizlerin haziranda suni olarak düþürülmesi zamanýndaydý. Þimdi ise hala az da olsa TL mevduatý tutanlar var. Ve bunlar hala eksi reel faiz ile parasýný bankada tuttuklarý için emlak hala son cazibesi döneminde. Yakýnda Faizleri çok yüksek oranlarda artmak zorunda kalacaklarý zaman kimse gayrimenkulün yüzüne bile bakmayacaktýr. O yüzden gayrimenkulünü satmak isteyenler için köprüden önce son çýkýþ olarak görmekteyim son durumu
Faizler arttýðýnda insanlar 300 bin lirasýna 5 Bin TL faiz alýrlarsa kimse gayrimenkulün yüzüne bile bakmaz ve hatta öyle bir cazibede kira yatýrýmý için gayrimenkulü olanlar düþük fiyatlara kiracýyla uðraþmaktansa evlerini satýþa sunar ve arz bolluðu fiyatlarý daha da aþaðýya çeker.
Tüm bunlara ek olarak ne olursa olsun Gayrimenkul fiyatlarýnýn döviz ve altýn bazýnda en az 5 yýl daha düþüþ trendinde seyredeceðini düþünüyorum. Bunda en önemli etken arz fazlasýnýn çok yüksek olmasý. Hatta þöyle diyebilirim ki sadece Ýstanbul'daki konut stoku tüm Türkiye'nin ihtiyacýndan bile daha fazla durumda. Geçen bir çok semti gezdim hala hayalet þehir gibi bir çok boþ konutlar mevcut.
Yer Ýmleri