Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 794/1002 İlkİlk ... 294694744784792793794795796804844894 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,345 - 6,352 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    O kısmı da videoda söylüyor "tepeleri ve dipleri kimse tam olarak bilemez" diye.
    O yüzden vasatın üzerinde bir kar elde edildiği zaman kademeli olarak kar realizasyonu yapılmalı.
    "Ben ev sattıktan sonra ya evler daha da pahalanırsa" diyen adam daha pahalıdan bir ev daha satar olur biter
    Veya "Ben aldıktan sonra ya evler daha da ucuzlarsa" diyen adam daha ucuzdan bir ev daha alır olur biter.
    Kademeli satış ve kademeli alış bu yüzden en ideal yöntem.

Böyle dediğime bakmayın. Kendim yapamadım aynısını.
    İnsan her gün değerlenen bir şeyi açgözlülüğü yüzünden satamıyor malesef.
    Normalde enflasyon olduğu dönemlerde varlık fiyatları yükselir peki ne oldu olan şu sabit gelirlilerin gelirleri varlık fiyatları ile aynı oranda atmayınca hatta çok ama çok altında kalınca arz fazlası oluştu şuan ki ev satışlarının çoğu becayiş şeklinde herkes birbirine mal kitleme derdinde ne de olsa yarın birgun sıfırdan ev almak isteyenleri büyük sürprizler bekliyor başta hayal kırıklığı ne kredi çekebilirsin nede para biriktirebilirisn kimse kendini kandırmasın hızla fakirlesiyoruz bu kadar basit taşra da ki evler bile buyuksehirlerle yarisiriyor pes artık

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    O kısmı da videoda söylüyor "tepeleri ve dipleri kimse tam olarak bilemez" diye.
    O yüzden vasatın üzerinde bir kar elde edildiği zaman kademeli olarak kar realizasyonu yapılmalı.
    "Ben ev sattıktan sonra ya evler daha da pahalanırsa" diyen adam daha pahalıdan bir ev daha satar olur biter
    Veya "Ben aldıktan sonra ya evler daha da ucuzlarsa" diyen adam daha ucuzdan bir ev daha alır olur biter.
    Kademeli satış ve kademeli alış bu yüzden en ideal yöntem.

Böyle dediğime bakmayın. Kendim yapamadım aynısını.
    İnsan her gün değerlenen bir şeyi açgözlülüğü yüzünden satamıyor malesef.
    Batililar da oyle der.

Greed and fear herseyi belirler. ( greed=açgözlülük, fear=korku.)

Açgözlülük insan icin evrensel bir nitelik, eger sistem kapitalizm ise, insan açgözlü olacaktir.

3.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Normalde enflasyon olduğu dönemlerde varlık fiyatları yükselir peki ne oldu olan şu sabit gelirlilerin gelirleri varlık fiyatları ile aynı oranda atmayınca hatta çok ama çok altında kalınca arz fazlası oluştu şuan ki ev satışlarının çoğu becayiş şeklinde herkes birbirine mal kitleme derdinde ne de olsa yarın birgun sıfırdan ev almak isteyenleri büyük sürprizler bekliyor başta hayal kırıklığı ne kredi çekebilirsin nede para biriktirebilirisn kimse kendini kandırmasın hızla fakirlesiyoruz bu kadar basit taşra da ki evler bile buyuksehirlerle yarisiriyor pes artık
    ülkemizde maalesef siyaset yapısı inşaat üzerinden finanse ediliyor.

normalde taşrada olması gereken şu:

insanlar evlerine yakın kurumlarda çalışır, iş ev arası maksimum 15 dakika olur veya direkt evden çalışırlar.

amerikan tarzı geniş ve bahçeli evlerde veya alçak katlı apartmanlarda oturulur.

elektrikli araçlar ile alışveriş vb. yerlere giderler.

şu an siyaset finansmanı benzin vergisine bağımlılık, elektrik araç fiyatı gibi sebeplerle bu süreç öteleniyor ama kaış yok 2030 gibi bu süreci yaşayacağız.

4.  Alıntı Originally Posted by rockclimber Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar. Ev sahibimle (önceden tanıyordu birbirimizi) 2019 Eylül ayında 5 yıllık güvene dayalı bir anlaşma yaptık. 4 yıldır aynı evde oturuyordum herhangi bir kira gecikmesi yada ödememe durumu olmadı. (kamu personeliyim). Ev ve Kira fiyatları artınca anlaşmanın üzerinden 10 ay geçmişken (kirayı arttırmaya yüzü tutmadı sanırım. Zira 10 ay önce zaten arttırmıştı kendi istediğine getirmişti kirayı) Evden çıkmamı istedi. Acil olarak çıkmam için baskı yapıyor. Ev satın almayı düşünüyorum. Bunun için 2021 Ocak ayına anca hazır olurum mali olarak. Ortalama 4 aya ihtiyacım var. Birkaç cevaba ihtiyacım var.
    1.Resmi yollardan beni çıkarması ne kadar sürer (Kirayı düzenli ödüyorum. Henüz restleşme durumu olmadı).
    2. Paramın hazır olması Ocak ayını bulacak ama diyelimki şimdi bir ev buldum. Adama kapora vermeden önce ev sahibinin evi anlaştığımız fiyat üzerinden anlaştığımız tarihte bana satması için Noter den falan yaptırabileceğimiz resmi bir işlem var mı acaba? Süre uzayınca fiyat değiştirenler oluyor.
    3.Yaklaşık 200 Kira çarpanı olan bir evi yarı peşin yarın kredi ile almak şu an için mantıklı mı?
    Pztesi değişmez ise kamu personeline Halkbank sıfır evler için 0,99 dan veriyor 1 milyona kadar hâlâ.
    200 kira çarpanlı evi oturmak için bulduysaniz hemen alın. Tabii önce muhiti, alt,üst ve yan komşuları bir araştırın.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

5. Son faiz artırımından sonra emlak piyasası daha da kötü duruma girecek ama yine de gayrimenkulünü satmak isteyenler için köprüden önceki son çıkış olduğunu düşünüyorum. Köprüden önceki ilk çıkış faizlerin haziranda suni olarak düşürülmesi zamanındaydı. Şimdi ise hala az da olsa TL mevduatı tutanlar var. Ve bunlar hala eksi reel faiz ile parasını bankada tuttukları için emlak hala son cazibesi döneminde. Yakında Faizleri çok yüksek oranlarda artmak zorunda kalacakları zaman kimse gayrimenkulün yüzüne bile bakmayacaktır. O yüzden gayrimenkulünü satmak isteyenler için köprüden önce son çıkış olarak görmekteyim son durumu

Faizler arttığında insanlar 300 bin lirasına 5 Bin TL faiz alırlarsa kimse gayrimenkulün yüzüne bile bakmaz ve hatta öyle bir cazibede kira yatırımı için gayrimenkulü olanlar düşük fiyatlara kiracıyla uğraşmaktansa evlerini satışa sunar ve arz bolluğu fiyatları daha da aşağıya çeker.

Tüm bunlara ek olarak ne olursa olsun Gayrimenkul fiyatlarının döviz ve altın bazında en az 5 yıl daha düşüş trendinde seyredeceğini düşünüyorum. Bunda en önemli etken arz fazlasının çok yüksek olması. Hatta şöyle diyebilirim ki sadece İstanbul'daki konut stoku tüm Türkiye'nin ihtiyacından bile daha fazla durumda. Geçen bir çok semti gezdim hala hayalet şehir gibi bir çok boş konutlar mevcut.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6. Merhaba,
    Ankara’da yeni yapılan en üst segmentte bir projeden daire almayı planlıyorum. Fiyat 1.6 milyon civarı. Yaklaşık 290 kira çarpanı. Oturmak için almayı değerlendiriyorum.
    Kredi çekme mecburiyetim yok. 0.99% oran veriyor banka.
    Düşüncelerinizi almak isterim.

7. 2. Paramın hazır olması Ocak ayını bulacak ama diyelimki şimdi bir ev buldum. Adama kapora vermeden önce ev sahibinin evi anlaştığımız fiyat üzerinden anlaştığımız tarihte bana satması için Noter den falan yaptırabileceğimiz resmi bir işlem var mı acaba? Süre uzayınca fiyat değiştirenler oluyor.
    https://barandogan.av.tr/blog/gayrim...esi-nedir.html

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi de ileride taşınmaz mülkiyetinin tapuda devrini yapmayı taahhüt eden bir ön sözleşmedir. Taşınmaz satış vaadi sözleşmeleri de resmi senet şeklinde düzenlenmesi ve noter huzurunda iki tarafça imzalanması suretiyle geçerlilik kazanır ( BK md. 29, Noterlik K. md. 60/3, md.89). Sözleşmenin şekil şartı kamu düzeni ile ilgili olup noter tarafından düzenleme şeklinde yapılması zorunludur. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, noter tarafından düzenleme şeklinde değil de onaylama şeklinde yapılırsa geçersiz hale gelir.
    Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinden doğan alacak hakkının üçüncü kişilere karşı ileri sürülebilmesi, ancak sözleşmenin tapuya şerh edilmesi ile mümkündür (MK md. 1009). Tapuya şerh edilmesi ile sözleşmeden doğan hak, ayni etki (güçlendirilmiş şahsi etki) doğurur. Burada söz konusu olan bir ayni hak değil, sözleşmenin şerh edilmesi nedeniyle ayni etki meydana gelmesidir. Yani, taşınmaz satım vaadi sözleşmesi tapuya şerh verildiğinde, taşınmaz üçüncü kişiye satılsa bile, satış vaadi sözleşmesi alacaklısı alacak hakkını taşınmazı devralan üçüncü kişiden de talep edebilir.
    @erefefik

8. Metrekare, lokasyona göre değişir iyi para ben de benzer fiyatlarda bakıyorum ama 290 çarpan hiç denk gelmedim genelde 30 yıl ve üstü carpanlar lüks segmentte. Çarpan bence iyi eminseniz 290 olduğundan.
     Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Ankaraâ��da yeni yapılan en üst segmentte bir projeden daire almayı planlıyorum. Fiyat 1.6 milyon civarı. Yaklaşık 290 kira çarpanı. Oturmak için almayı değerlendiriyorum.
    Kredi çekme mecburiyetim yok. 0.99% oran veriyor banka.
    Düşüncelerinizi almak isterim.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 794/1002 İlkİlk ... 294694744784792793794795796804844894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •