Originally Posted by
Watchdog
Burada kayyum ve yönetimi eleþtirdik, baþka bir çok yerden de eleþtiri oldu artýk ondan mýdýr yoksa geleneksel olarak mýdýr bugün açýklama yapmýþlar basýna. Bakýyorsun açýklamalara son çeyrekte %50 üretim maliyeti artýþýný nasýl baþardýðýna! iliþkin bir açýklama yok, yp pozisyonu dolar artarken azaltýp son çeyrekte dolar düþerken bir önceki çeyreðe göre 2,5 kat artýrma baþarýsýna! iliþkin bir açýklama yok, genel yönetim giderleri her þirkette genelde ilk çeyrekteki tutar kadar her çeyrekte gerçekleþirken (3, 6,9,12 gibi) bizim mübarek yönetim ve kayyumumuzun bu þirketlere taþ çýkartýrcasýna siz de iþletmemi yönettiðinizi sanýyorsunuz dercesine bu gideri üçüncü çeyrekte ilk çeyreðe göre 2,5 kat son çeyrekte 2,8 kat artýrma baþarýsýna iliþkin bir açýklama yok... neymiþ aktif büyüklüðü devraldýklarýnda (2016) 2,6 mlr dan 8,4 mlr a çýkmýþ. Geç bunlarý anam babam hiç kar daðýtmadýn hep þirkette kaldý. Bu paralarýn faiz getirilerini de düþünsen ortada hiç bir nane yok hiç biþey yapmamýþsýnýz. Neymiþ koza altýnýn kasasýnda 6,5 mlr var. Hiç kar daðýtmazsan olacak tabi hatta bu tutar düþük mü deðilmi onu tartýþmak lazým. Neymiþ devir tarihinde 825 Milyon TL olan cirosu, %306 artarak 2020 sonunda 3.3 Milyar TL seviyesinde gerçekleþmiþ, devir tarihinde 397 Milyon TL olan net karý %416 büyüyerek 2 Milyar TL seviyesine çýkmýþ. Geç kardeþim bunlarý. devir tarihinde altýnýn gramý 100 tl ccivarýydý 2020 de ortalama 420-400 civarýdýr. Cironun artmasý gayet normal hatta az bile. Karlýlýða gelince daðýtmadýðýn karlarýn faizi var bu iþin içinde. Kýsacasý cevabýmýz bu olsun, bu arada üretim maliyetindeki ve genel yönetim giderlerindeki artýþý gündeme getiren bloomberge de halal olsun umarým peþini býrakmazlar. Yp pozisyonu da inþallah gündeme getirirler. Ne sanýyorlar bizi saf mý.
Yer Ýmleri