Sayfa 96/375 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon
Arama sonucu : 2996 madde; 761 - 768 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1. Ne 132 miş arkadaş. Acayip bir şey bu kağıt ya. İşin ilginç tarafı satsan bunun yerine daha iyi ne alacaksın? Ama spekler kötü işte onlarda bu ilgiyi kullanıyor kağıdı mundar ediyorlar.
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Taptuk Yazıyı Oku
    Tmsf başkanı bugün yaptığı acikamada kozal üretimini 15 tona cikaracak açıklaması yaptı. Yani bugünkünun 2 kati anlamina geliyor. Sanırım bizim burda serzenesinimizi duydular. Daha cok calismalari gerektiğini anladilar. Umarim oyledire
    Yeni açıklama için kaynak var mı?

Bu açıklamayı genel olarak hep yapıyorlar sanırım. Laf arasında, çay içerlerken falan. Ya bizim Kozal da üretimini 15 tona çıkaracak şeklinde. Çünkü çok duydum aynı şeyi.
    ...

3. Satış evet hâlâ baskın fakat bir gizli anlaşma falan varmı bilmem o satılanları da epey malda olan kurumlar alıyor. Takasta bile bu şekilde spekülasyon yapabilirler. Yoksa bu kadar hacim doğal işlemlerden olduğunu sanmıyorum.

Bakalım dünkü gibi son dk larda ani sıçrama yapacakmı? Yalnız dünkü zirveyi epey bir gecmedikten sonra çok bayıcı hatta mide bulandırıcı bir durum.

Kaldıki tersini yapıp düşerse o hepten kötü.

Benim tahminim 136 yı geçeceği yönünde. YTD.

4. şaşılacak bişey yok,bu bilançoyu baskı için kullanacakları çok açıktı,borsada tecrübesi olanlar bunu rahatlıkla tahmin eder,1 8 milyar az paramı demek bişey ifade etmiyor,o para bir anda havadan gelmedi zaten 1.5 milyarı ilk üç çeyreğin karıydı meydanda idi yani,son çeyrek düşük gelmiş olması malesef hissenin ederini de etkiliyor,beklendiği gibi 2100 gelseydi şimdi 140-150 arası fiyatlanıyor olurduk ama 1800 gelince 120 li fiyatlara düşer miyiz diye endişe ediyoruz,işte mesele bu idi yoksa adamlara bak bu kadar kar etmiş burun kıvırıyorlar meselesi değil,neyse bilançonun negatif etkisi bir kaç güne unutulur,ondan sonra önümüzdeki beklentilerin durumuna göre yol almaya başlarız,artık yukarımı aşağı mı gelecek olan haberlerin içeriğine bağlı,güzel haberler lazım güzel haberler geleceğine inanıyoruz ama şimdiye kadar gelenler hep fos çıktı o yüzden hissede gidemedi malesef,şu mahkeme olayı bi an önce sonuçlansa gerisi gelir de lastik gibi uzadı gitti ne bitmeyen incelemeymiş

5. Bence her şey temelin hikayesi esas ise kesin emin değilim ama ona inanıyorum, mery deki yabancı ve bıyıklı. . Yahu 50 seferdir olanamı bakacağız yoksa ayda yılda bir gelen hikayeyemi? Size 10 numaralık soru. Kimseye muhalif, kızgın falan değilim sadece biraz bahsettiğim durumdan dolayı şaşkınım. 131 e yazdım satışı yine elim onay tuşuna dokunamadı. Ama maalesef satış eğilimimi doğrular şekilde kapandı. YTD.

6.  Alıntı Originally Posted by zıpzıp Yazıyı Oku
    Kozal in da cılkı çıktı,sattım gitt,asla yatırım tavsiyesi değildir.
    İsabetli karar vermişim,hisse tuhaflaştı,anı ziplamalar sonrası düşüş satış yapıldığını gösteriyor,tabiki asla tavsiye değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Yeni açıklama için kaynak var mı?

Bu açıklamayı genel olarak hep yapıyorlar sanırım. Laf arasında, çay içerlerken falan. Ya bizim Kozal da üretimini 15 tona çıkaracak şeklinde. Çünkü çok duydum aynı şeyi.
    A para nin tvitir hesabında gördüm. Muhittin gulal
    Da ritivit etmis

8. Burada kayyum ve yönetimi eleştirdik, başka bir çok yerden de eleştiri oldu artık ondan mıdır yoksa geleneksel olarak mıdır bugün açıklama yapmışlar basına. Bakıyorsun açıklamalara son çeyrekte %50 üretim maliyeti artışını nasıl başardığına! ilişkin bir açıklama yok, yp pozisyonu dolar artarken azaltıp son çeyrekte dolar düşerken bir önceki çeyreğe göre 2,5 kat artırma başarısına! ilişkin bir açıklama yok, genel yönetim giderleri her şirkette genelde ilk çeyrekteki tutar kadar her çeyrekte gerçekleşirken (3, 6,9,12 gibi) bizim mübarek yönetim ve kayyumumuzun bu şirketlere taş çıkartırcasına siz de işletmemi yönettiğinizi sanıyorsunuz dercesine bu gideri üçüncü çeyrekte ilk çeyreğe göre 2,5 kat son çeyrekte 2,8 kat artırma başarısına ilişkin bir açıklama yok... neymiş aktif büyüklüğü devraldıklarında (2016) 2,6 mlr dan 8,4 mlr a çıkmış. Geç bunları anam babam hiç kar dağıtmadın hep şirkette kaldı. Bu paraların faiz getirilerini de düşünsen ortada hiç bir nane yok hiç bişey yapmamışsınız. Neymiş koza altının kasasında 6,5 mlr var. Hiç kar dağıtmazsan olacak tabi hatta bu tutar düşük mü değilmi onu tartışmak lazım. Neymiş devir tarihinde 825 Milyon TL olan cirosu, %306 artarak 2020 sonunda 3.3 Milyar TL seviyesinde gerçekleşmiş, devir tarihinde 397 Milyon TL olan net karı %416 büyüyerek 2 Milyar TL seviyesine çıkmış. Geç kardeşim bunları. devir tarihinde altının gramı 100 tl ccivarıydı 2020 de ortalama 420-400 civarıdır. Cironun artması gayet normal hatta az bile. Karlılığa gelince dağıtmadığın karların faizi var bu işin içinde. Kısacası cevabımız bu olsun, bu arada üretim maliyetindeki ve genel yönetim giderlerindeki artışı gündeme getiren bloomberge de halal olsun umarım peşini bırakmazlar. Yp pozisyonu da inşallah gündeme getirirler. Ne sanıyorlar bizi saf mı.

Sayfa 96/375 İlkİlk ... 46869495969798106146196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •