Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
Kripto marketlere, elektronik para sistemleri ( papara vs. ) ile para gönderimi yasaklanmış. Ben defalarca yazdım, buraya da yazayım. Genç arkadaşlar gerçekten bilmiyor ve tahayyül edemiyorlar ama olacka olan şunlardır kademe kademe.

1. devlet bilgileri isteyecek ( oldu )
2. para akışı sadece banka kanalı ile olacak hale getirilecek ( oldu )
3. son derece yüksek vergi gelecek , öyle kambiyo vergisi, değer artış kazancı vergisi vs. değil , kuvvetle muhtemel gelir vergisi
4. hazine kripto marketlerin tümüne vergiyi kaynagında kesip bana yollayın diyecek ( mutlaka ona kolay gelen yolu sececek, asla kompleks yola gitmeyecek )
5. yabancı kurumlar elbette bunu yapmayacak haklı olarak.
6. bunların erişimine engel gelecek, millet önce vpn vs ile girmeye çalışacak
7. yabancılar vpn güvenlik açıgı yarattığı için tc vatandaşlarından vazgececek hesap açmayacak.
8. hazine tüm yabancıları erişime kapatıp, tüm türkleri 10-15 coin bulunduran, fahiş komisyon ucretli leş gibi yerli kripto marketlere mahkum edecek

Bu aşamaların her birinde herkes, ''yok artık o kadarını yapamaz, yok mümkün değil '' diyecek.
5 yıllık geçmişe dönük vergi soruşturması olacak.

Birebir aynı süreci yaşayan finans dünyası için dünyada foreksi tek yasaklayan ülkenin ( sadece yerli serbest, leş gibi kaldıraçlarla)
kim olduğuna bakılabilir
başka sektörlerden paypal, booking, uber gibi sayısız örnek var.

Ben 20 yıldır söylüyorum hiç şaşmadı. Herhangi bir finansal alanda ''yav devlet şuna bir el atsın '' diyen eninde sonunda öyle bir zarara ugramıştır ki dudağı uçuklar.

Edit: kripto coinlerde yogun şekilde trade eden biri olarak yazıyorum.

Bu arada bu süreçlerin her aşamasında ''kripto yuvaları yıkıyor, terörü finanse ediyor'' vs. gibi haberler çıkacak bolca mutlaka.
Vallaha da geliyormuş:

Kripto paralara yeni düzenlemeler yolda

https://www.finansgundem.com/haber/k...-yolda/1564265