Sayfa 143/1002 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Katılım tarafında stopaj muafiyetli sukuk ağırlıklı fon alternatifi var. Başarılı mı tartışılır. Ama boyle bir tercih mümkün.

2.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Kavgayı boş verin.
    Hangi fonları alalım?
    TCD felandan hayır yok.
    Yabancı emtia fonları nasıl olur?
    1/3 OPB TL varliklar icin
    1/3 KUB doviz varliklari icin
    1/3 TGE emtia ve kiymetli maden icin

%20 enflasyon varken % 60 gibi gelir elde edersin.

Bir de Sn. Hellistheothers'in FONARŞİ ( hellistheothers )sini oku.
    Bir aydinlanma gelecek ruhuna

3.  Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Ipj'nin yerine değiştirmek için hangi Yabancı fon tavsiye edersiniz?
    tavsiye etmiyorum...yasak çünkü...

bende AFA+TMG+TGE+KUB+GBG var...TCA(altın)+YZG(gümüş) var...

uzun süre elimde tutacağım için içeriklerini çok iyi bilmiyorum...sadece geçmiş getirilerine bakarak sepet yaptım..geçmiş getirilerin gelecek için referans taşımadığını da biliyorum..sadece dikkat ettiğim şey ''aktif yönetildiklerini düşünmem oldu.(iş bankası dışındakiler)...iş bankası fonları her ne kadar aktif yönetilmeseler de çok iyi dengelenmiş oluyorlar,yani getiri, götürü volalitesi daha düşük...bence..

abd 10 yıllıkların 2-2,5 lara gideceğini düşünmüyor isen TDG de düşünülebilir..saygılarımla..

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bir yatırım fonu şu gün işleme açılıyor dendiği zaman alım emrini o gün mü girmek lazım, yoksa bir önceki gün mü, yoksa bir sonraki gün mü? Misal 19 Nisan da işleme açılacak yeni bir fon duyurulsun. Hangi gün alım emri girebiliyoruz?
    dostum,halka arz değil ki, bir gün olsun geç olsun ne olur sanki?

TGR 12 nisanda işleme açılacak yazıyordu yatırımcı duyurusunda...(ak portföy)
    13 nisan getirisine baktım...YOK...
    14 NİSAN GETİRİSİ .....- 0,86 YAZIYOR...

buradan şöyle sonuç çıkıyor...''bir gün sonra'' alım yapılıyor...?

ak portföy sayfasında sen de inceleyebilirsin...saygılarımla...

5. Emeklilik tarafında ilginç bir fon varmış
    ABE - ANADOLU HAYAT EMEKLILIK A.Ş.B.R.I.C.ÜLKELER YABANCI DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU
    İzahnamesinde de bu açıklama var.
    "Fon portföyünün en az %80'i devamlı olarak herhangi bir BRIC ülkesinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) veya merkezleri bu ülkede olan veya ticari faaliyetlerinin önemli bir bölümünü bu ülkelerde yürüten şirketlerin ihraç ettiği yabancı ortaklık payları, borçlanma araçları ve/veya depo sertifikalarından oluşmaktadır. Fon, gelişen ülkelerdeki şirketlerin büyüme oranlarından ve pay piyasalarındaki dalgalanmalardan maksimum şekilde faydalanmayı amaçlamaktadır. Fon öncelikli olarak yatırım yaptığı şirketlerin değer artışından faydalanmayı amaçla birlikte temettü verimi yüksek olan şirketler tercih nedeni olacaktır."
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Elbette tavsiye değil ama hem değişken olması hem aktif yönetimi ve geçmiş performansında da dolar bazında ciddi getiris olan kub bence o alanda iyi fon.
    Kıymetli görüşünüz için teşekkür ederim. Kub'ta incelemeye değer gözüküyor.

7.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    tavsiye etmiyorum...yasak çünkü...

bende AFA+TMG+TGE+KUB+GBG var...TCA(altın)+YZG(gümüş) var...

uzun süre elimde tutacağım için içeriklerini çok iyi bilmiyorum...sadece geçmiş getirilerine bakarak sepet yaptım..geçmiş getirilerin gelecek için referans taşımadığını da biliyorum..sadece dikkat ettiğim şey ''aktif yönetildiklerini düşünmem oldu.(iş bankası dışındakiler)...iş bankası fonları her ne kadar aktif yönetilmeseler de çok iyi dengelenmiş oluyorlar,yani getiri, götürü volalitesi daha düşük...bence..

abd 10 yıllıkların 2-2,5 lara gideceğini düşünmüyor isen TDG de düşünülebilir..saygılarımla..
    Değerli görüşlerinizi esirgemeden bildirdiğiniz için teşekkür ederim.

8. Sevgili arkadaşlar,
    Dün AFT fonunun geçmiş 10 yıllık getirisine baktım. Takriben 8~9 kat falan gitmiş.
    AFT fonunun içindeki 20 adet hissenin herbirini tek tek geçmiş 10 yıllığına bakarak ortalama getirilerine baktım. Takriben 75 kat falan gitmiş.
    AFT fonu elindeki 20 adet hisse senedini önümüzdeki 10 yıl boyunca tutmaya devam edermi bilmiyorum.
    Gelecek nasıl olur bilmiyorum.
    Lakin AFT geçmişteki bu değerlemeyi tam olarak değerlendirip en azından 20 kat gitmeyi başaramamış.
    Umuyorum ki önümüzdeki 10 yıl pörtföyünü sağa sola çarpmadan bize 20 kat ve üzeri kazandırır.

Sayfa 143/1002 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •