Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
Herhangi bir bankaya nitelikli yatirimci beyani verdigimiz zaman tefasta islem goren serbest fonlari satin alabiliyor muyuz ? Ornegin vakifbank veya yapi kredi ye nitelikli yatirimci beyaninda bulunduk. Tefasta islem goren serbest fonlari musteri temsilcisi araciligi ile mi satin alabiliriz ? Bankacilik uygulamalarindan satin almamiz mumkun mu ?

Birde fon alim satim islemlerinde is yatirim kullanan var mi acaba ? Senelik veya aylik masraflari merak ediyorum.

Tesekkur ederim, bol kazanclar.
Is yatirim ile konustum. Bankadan farkli olarak bir avantajinin olmadigi sonucuna vardim. Yatirim fonu sattigimiz zaman para hesabimiza saat 14 - 15 arasi geciyormus. Bazi arkadaslar is yatirimda sabahtan gectigini soylemislerdi. Kisiye ozel bir durum var saniyorum burada. Hesap isletim ucreti yokmus. Is yatirima yatirim fonu almak icin para gonderecegimiz zaman eft veya havale ucreti aliyorlarmis.

Ayrica diger bankalardan farkli olarak is yatirim da yatirim fonu alim satim islemlerinde binde 2 komisyon varmis.

Tek olumlu gordugum yani tefasta islem gormeyen istanbul portfoy serbest fonlarini alabilme avantaji ornegin FYA.