Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
bence o konuda en güzeli likit fon almak. uygulamanın hisse bölümüne usd yaz çıkar. borsanın açık olduğu saatler anlık alıp satabilirsin. bunda döviz hesabındaki komisyon, makas farkı vs derdi yok. valörlü fonlardaki 1 gün sonra alma 2 gün sonra satma derdi de yok. zaten böyle bir kolaylık varken niye valörlü fon alırlar bilmemki.
usdtr byf'nin karşılığı doğrudan dolar almaktır.O fon doğrudan dolar değeri ile artar yada iner.Diğer yatırım fonlarının durumu ise çok başka.

--Doğrudan dolar alırsanız alımda binde iki vergi dışında başka bir kesinti yok.usdtr byf'de ise hem alımda hemde satımda yani iki kez aracı kuruma komisyon ödeniyor,
--Üstüne üstlük kardan %10 stopajda var.Doğrudan dolarda kardan stopaj yok.
--Doğrudan dolar alınırsa faize koyup faiz alma imkanı da var. usdtr'de oda yok, alıyorsunuz hesapta öylece yatıyor.
--Doğrudan dolar alırsanın 5 gün 24 saat anında alıp satabilirsiniz(TFX Target vs), ama usdtr bist saatlerinde alınıp satılabiliyor.

O yüzden usdtr alımıda bana uymuyor.

Benim aradığım fon, doğrudan kuru yansıtacak ve yılda hiç değilse %4-5 kurdan fazla getirecek bir fon.Ama ABD'de faiz artacakken, bizde CDS'ler yükselecekken, ABD borsalarında düşüş riski varken böyle bir fon bulamıyorum.