Originally Posted by
Cautionary
Dil konusunda benden yeteneksizi azdır. Yıllarca kurslara vs gittim, en sonunda Boğaziçi elektronikte yüksek lisans öncesi hazırlık okudum. Onu da ilk sınavda geçtim. Ama konuşma, pratik durumum hep tarzanca seviyesinde kaldı. Yurt dışına seminer vs de hep durumu idare ettik.
Buna rağmen KPDS de adam gibi çalışmadan 89 almıştım. Tamam dil konuşurken, dinlerken vs yetenek önemli de, gramer ya da kelime bilgisi vs oturup çalışmakla, okumakla ilgili. Düşük KPDS nin bahanesi yok, çalışmamakla ilgisi var.
Ben olsam 70 olan barajı, 60 a değil, 80 e çıkarırdım. Yeterli dil bilgisi olmayan adam nasıl yayın takip edecek, nasıl seminere gidecek, nasıl yabancı dilde yazışma yapacak.
Bakın bunları genel zeka seviyemden şüphem olmadan, ama dil konusunun ayrı bir yetenek, ayrı bir zeka gerektirdiğini bilerek yazıyorum. İngilizce Okuduğunu anlamanın, yazmanın yetenekle pek ilgisi yok, basit bir matematiği var, çalışmakla ilgisi var.
Hatta bazen denk geliyorum, dil baraj puanının daha da düşürülmesini isteyen, %99 ihtimalle torpilli zibidiler var. Zaten düşük olan puan daha da düşsün istiyorlar. Ülkenin içinde olduğu saçma durumun bir başka örneği.
Dostum memleketinde oradaki insanlarla kaynaşıp yakınlaşarak çok iyi öğrenirsin.
Hele bir de yabancı kız arkadaş yaparsan her türlü süper oluyor.
Dil için kursa felan gidecekseniz ülkesinde gidin.
Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.
Yer İmleri