Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 622/1004 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632672722 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,969 - 4,976 arası.

Konu: Viop XXXV

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Iq platformu daha iyi ama sanırım onda da veri yok. Veri olmayınca sunduğu diğer tüm imkanlar çöp oluyor. Matriks muhtemelen veriyi kaldıramaz ama matriks iq da uzun süreli veri ve işlem başına komisyon saçmalığı kalkar ise çok ciddi alternatif olabilir ideal e. Iq altyapısı oldukça güzel.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    işlem başına komisyon ?? bunu açarmısın.. ben ekstrelere bakıyorum böyle bir şey göremiyorum.. sadece aracı kurum kendi komisyonunu kesiyor.. zaten tüm işlemler aracı kurum serverları üzerinden gerçekleşir.. emri matriksten gönderebilirsin ama neticede yine aracı kurum server onayı verir..

ben hem matriks prime hem de matriks iq kullanıyorum. ilkini veri takip etmek için, alışkanlık.. manuel emrimi de sonuçta aracı kurum terminalinden gönderiyorum.. ama robota bağladığım işlemler matriks iq da yazdığım programlar üzerinden gerçekleşiyor ama aslında yine aracı kurum server'ı nihai merci..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

çok gerilere kadar giden (aylar, yıllar) veri konusunu çok abartmamak lazım.. yani backtest için ? çok önemli olduğu sanılıyor olabilir..ama bence değil..ama tabii tercih meselesi..

şöyle düşünmek lazım belki de: kaç tane bar şekli var:günlük data..8-10 tane ana kategori, şimdi şekillerini de koyarız ama kısaca özetleyelim:

* açılıştan sonra artıyor durmadan, kapanış en tepede
    * açılıştan sonra düşüyor durmadan, kapanış en dipte
    * açılıştan sonra düşüyor, sonra artıyor yükseğe, sonra biraz düşüyor, açılışın biraz üstünde kapatıyor..
    ...
    ...

böyle bir kaç tane daha var..yani toplasan 8-10 tane.. şimdi bu günlük mum grafiğini düşünürsek hisseler ve endeks bu tür hareketleri yaptığında aksiyonlarımız ne olacak.. bu açılımı günlük trade de 1 veya 5 dakikalık takip edilebilir, ben 1 dakikalık takip ediyorum..

ve bu aksiyonları tetikleyecek sinyaller ne olacak.. bunlara odaklanmak lazım.. burada söylemek istediğim bir kaç yıllık datanın bir noktadan sonra pratikte bir anlamı yok.. ama tabii tercih meselesi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

söylemek istediğim şu: mart ayı gibi taban üstüne taban istisnalar dışında tüm mum bar şekilleri ve varyasyonları 1-2 aylık süreçte tekrarlanıyor bence.. benim deneyimim bu yönde.. yani piyasada oluşabilecek senaryo çeşitliliği bir iki aylık bir süreçte fazlasıyla kendini gösteriyor mum barlarda..önemli olan algolarımızın bu senaryo çeşitliliğine mümkün olduğunca adapte olması..

ben algo testini hem tarihsel data ile yapıyorum hem de "matriks deneme ortamı" hesabından gerçek zamanlı olarak işlemleri sanki gönderiyormuş gibi yapan bir ortam var onu kullanıyorum gün içinde.. algolarımda bar kapanışlarını değil, gerçek zamanlı bid/ask değerlerini kullanıyorum, istersem her saniye, istersem 5 saniyede bir..burası da bir nevi nihai test gibi..

5. Selamlar. Ekim ayında yüksek volatil olacağını düşündüğünüz viopta işlem gören hisse var mı ? Varsa bende takip listeme ekleyeceğim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,340
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    CB tarım kredi kooperatiflerinden alış veriş yapmış fiyatlar gayet uygun demiş. CB neyin fiyatını biliyor ki. Onu da geç kaç tane 100 Luk verdi bir andız pekmezi gördüm abur cubur aldı ona da 400*500 verdiyse uygun dediyse battık
    Yeri gelmiiş iken söyleyeyim
    andız pekmezi mide ağrılarına bire bir
    sabah akşam blr çorba kaşığı iç 2 gün yüzde yüz geçirir geçmez ise bilki sıkıntı büyük
    800 gr 40 tl markalı alın gittim mutfağa markasına bakayım dedim TAÇ mış
    bundan önceki başka bir markaydı oda iyiydi
    konu komşuya dağıtmaktan zırt pırt alıyorum
    Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanın ilk 3 maddesi gibidir.
    Değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

7. Uğur Şahin:
    ''Gelecek yılın ortalarına doğru Covid-19 aşısının formülünün değişmesi gerekecek gibi görünüyor; çünkü virüs mutasyona uğruyor. Bu yıl yeni bir aşı geliştirmeye gerek yoktu. Fakat gelecek yılın ortalarına doğru çok daha farklı bir durum olacak.''

https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik...bilir-6685072/

Küresel ilaç, aşı firmalarının yerli mümessilleri 'aşı olun salgın bitsin' diyerek efendilerinin kasalarına para doldurtup komisyonlarını alırken bu propagandayla on milyonlarca insanı aşı statüsü kazanmamış sıvıya kobay yaptılar. 1. doz, 2. doz, olmadı 3. doz derken artık her sene Uğur Şahin-Türeci çiftinin üste para vererek kobayı olacağımızı da kendi ağızlarından duyduk. Niçin, çünkü virüs mutasyona uğruyormuş. İyi de virüs çıktı çıkalı en az 10-15 defa mutasyona uğradı, bu millet hangisine karşı aşılandı? Son 2 yıla bakınca niçin Canan Karatay gibi 'sürekli mutasyona uğrayan virüsün aşısı olmaz' diyen hekimlere TV ambargosu uygulanıyor daha iyi anlayabiliyorum. Bunlar TV'lere çıkabilselerdi on milyonlarca insan bu kadar kolay kobaylaştırılamazdı. Hasılı kelam küresel çapta insanlık, ilaç ve aşı firmalarına yakasını kaptırmış durumda, bakalım bunlardan nasıl kurtulacak?

8. Yemekci bey dövizleri artırma tercihine gitmişler diyorlar. İhracat için ithalat az olsun deye. Vs vs vs vs

Sayfa 622/1004 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632672722 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •