Ermenistan Türk mallarına ambargoyu kaldıracakmış. Wikipedia bilgilerine göre çok nüfusu ve ekonomik aktivitesi yok gibi (3 milyon nüfus, 12.5 milyar dolar GSYİH)


>>>
https://www.dw.com/tr/ermenistan-t%C...yor/a-60299519

Ankara ile Erivan hattında normalleşme sürecine girilirken Ermenistan hükümeti, Dağlık Karabağ savaşı sonrası Türk mallarına yönelik yürürlüğe koyduğu ambargoyu 1 Ocak'tan itibaren sona erdireceğini açıkladı.

...
Ermenistan gümrüğü verilerine göre ülkeye 2019 yılında 268 milyon dolar değerinde Türkiye menşeli mal girerken bu rakam 2020'de 230 milyon dolara geriledi. Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da 27 Eylül 2020'de patlak veren savaş altı hafta sürmüş ve 10 Kasım'da Rusya arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasıyla sona ermişti. Savaşta ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan, Dağlık Karabağ'da kontrolündeki geniş alanları Azerbaycan'a iade etmek zorunda kalmıştı.


...