Alýntý Originally Posted by ismettarhan Yazýyý Oku
Belki de ben yanlis yorumluyorum ama Paynet cirosu hic sevimli degil bu ceyrekte... :(
Kurumsal kanal satislarindaki inanilmaz guzel sonuc disinda acikcasi pek moral verici bir resim goremedim. 4. ceyrek Kurumsal satislar genelde kuvvetli olur ama bu seferki rakamlar inanilmaz guclu. Acaba brightstar'i oraya mi konsolide ettiler Mobil segment yerine bilemedim..
Dipnotlari detayli incelemek gerekecek.

Evet son çeyrek bazýnda bakarsak Paynet cirosu düþük görünüyor. Bence bunun sebebi , son çeyrek yaþanan kur dalgalanmasýndan dolayý Paynet müþterilerinin satýþ yapmaktan çekinmeleri , ve artan fiyatlar nedeniyle müþterilerin de talebi ertelemesi olabilir.

Fakat yýl bazýnda bakýldýðýnda Paynette %60 büyüme var , ve son çeyrek bu daralma olmasa yýllýk büyüme çok rahat %100'ün de üstüne çýkabilirmiþ.

Döviz kurunun çok dalgalý olduðu dönemlerde , aniden çok yükseldiði dönemlerde , satýcýlar fiyat vermekte zorlanýr , kendilerini korumak için de yüksek fiyatlar verirler. Alýcýlar da aniden yükselen fiyatlara tepki olarak piyasanýn durulmasýný ve fiyatlarýn yerine oturmasýný beklerler.

Bu yüzden Paynetin son çeyrek düþük bir ciro yaptýðýný düþünüyorum.

2022 ilk çeyrekle beraber , yerine oturan bir kur ve fiyatla , büyümenin devam edeceði çok açýk. Artan fiyatlar ciroyu otomatik yukarý çekecektir. Yani %50-60 enflasyon olduðu için , Paynet için bu sene %50 ciro artýþý az bile olur. Gerçek büyüme ile en az %80-90 ciro artýþý bekliyorum bu sene Paynetten. Tabii elimizde kalýrsa. Satýlýrsa da alana hayýrlý olsun.