Sayfa 125/623 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175225 ... SonSon
Arama sonucu : 4983 madde; 993 - 1,000 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Alıcı yok dedim İnfo geldi kıpırdadı biraz. İnfonun kim olduğu belli mi? Ky yada fon yada perea mı

Alıcı soruyordun al sana alıcı :)

İnfo %99 fon.

Bu sefer daha sert alıyor . İlk 10 kademe içinde 100 bin lot alışı var.

Görürse aklı başında fonlar görür bu 2022 bilanço işi ile Paynet satış işinin bilançolara nasıl yansıyacağını.

2. Tahtada çok satıcı da yok. Tavana giderse yada günü %7-8 gibi bir primle kapatırsa şaşırmam.

3.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Yine mi sattın çıktın sen hocam :)

Bak çok kıpırdama bir anda bir yere Paynet satışı ile ilgili bir haber düşer , fırlar gider. Tamamen çıkmamakta fayda var bu aralar.

Piyasa Paynet satışını henüz anlayamadı. Kaça olacağı ve bunun arena konsolide bilançosuna etkisini anlamadı.

Anlamadığı içinde fiyatlıyamıyor.

Paynet 800 milyona satılırsa , en az 750 milyon iştirak satış karı olur. Normal faaliyetten edeceği kar ile bu sene 900-950 milyon arası bir net kar olabilir.

Tabi ki bunun büyük kısmı tek seferlik Paynet satış karı.2023 senesinde bu olmayacak. Ama ordan gelen para ile kredi kapatılırsa , bundan sonra en az 300-350 milyon lira normal faaliyetten net kar galecek.

Hisse başı 3-3,5 lira diyelim 2023 için.

Öz sermaye de 750 milyon artışla , 1,6 milyara çıkacak. Hisse başı 16 lira defter değeri.

Bunu hala daha piyasa göremiyor. Paynet satılıp bu rakamlar bilançolara yansıyınca anlayacaklar. Bu da belki 2 çeyrek bilançosuna yansır.

Bakalım ne zaman uyanacak bizim küçük yada büyük yatırımcılarımız yada ne yaptığını bilmeyen fon yöneticilerimiz.

Emirhan hocam 3 şubat tarihinde 15.5 ortalama ile indikatörler sat verince satıp çıkmıştım burdaki arkadaşları etkilememek adına yazmadım ve grafik atmadım keşke atsaymışım ama...

Teşekkür ederim görüş önerileriniz için :) takibimi sürdürdüm bugün önüme tekrar aldım saat 14.00'te 13.6 üstü kapanış gelirse dönme umudumuz artabilir

4. Küçükadonyis teknikçisin, bende kesinlikle Emirhan abi gibi temelciyim. Teknikçilerin hep bir bahaneleri var diye sevmiyorum tekniği sürekli bir rakam veriyorlar destek direnç :) teknik kazandırıyor mu :))

5.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    eyvallah hocam. Tam da bunu diyordum. Bizim türk yatırımcısı ,bunun gibi yatırım şirketlerinin ağzının içine baktığı için alıcı yok.

Bu adamlar direk rakam karşılaştırır. Geçen sene böyleydi bu sene böyle o zaman sınırlı negatif.

Manyak zaten bu rakamlar fiyata yansıdığı için 1 senede %35 düştük. Sen biraz da geleceğe baksana. Brighstar alımının etkisinden bahsetsene , Paynet satılırsa şirketin kasasına yüzlerce milyon TL nakit para girecek , bu da öz sermayeyi uçuracak , kredi borcunu kapatırsa finansal gideri düşürecek , bu da net karı çok yükseltecek desene.

Bu hisse fiyatı bu gelen bilamçoya göre normal ama 2022 bilançoları içib çok ucuz o yüzden 12 ay içinde hedef fiyat 25-30 arası , bu yüzden de al tavsiyesi veriyoruz desene.

Bunu dersen ben sana yatırım danışmanı derim. Yoksa koy geçen seneki rakamı , koy bu seneki rakamı , bu bukadar düşmüş bu bukadar yükselmiş bunu hesap makinası yapıyor zaten , sen bana benim yapamadığımı verirsen ben sana üstad derim , yatırım danışmanı derim.

Sadece rakam karşılaştırısan hesap makinasından farkın yok.

Ama bunu anlayacak yatırımcı yok bizde. Biz de gördüğüme inanırım diyen yatırımcı tipi var. Sorsan bugüne kadar borsada ne kazandın diye hiç der. Sen sadece gördüğünle hareket edersen , gördüğün zaman pahalı olduğu öğrenmediysen , senin şimdi gördüğünü başkaları aylar öncesinden görüp 10 liradan aldıklarında , sen gördüğünde 20 lirayken almaya çalıştığında başından aşağı malı boşalttıklarında ağlamayacaksın o zaman. Hisseye güzel dediler aldık , şimdi çıkmıyor dersin.

Çıkmaz tabi , senin şimdi gördüğünü aylar öncesinden görenler 10 liradan aldı , %100 kardalar ondan çıkmaz. Çünkü beklenti alınır , gerçek satılır ondan çıkmaz. Sen gerçekleşme olunca almaya kalkarsan kazanamazsın.

Bizim yatırımcı bunu anladığı gün para kazanır. Yoksa Allah yardımcısı olsun.
    Emirhan Bey,

Haklisiniz bunlar sadece bulten. Buyuk ihtimalle de onceden kodlanmis program ile otomatik olarak uretiliyor. ARENA'yi adam gibi takip eden bir analist ya da araci kurum var mi bilmiyorum ama olsaydi simdiye kadar raporlari burada ya da diger ortamlarda paylasilmis olurdu.

Eger bilen arkadaslar varsa su su analist iyidir diye belki buradan paylasabilirler?

6.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Emirhan Bey,

Haklisiniz bunlar sadece bulten. Buyuk ihtimalle de onceden kodlanmis program ile otomatik olarak uretiliyor. ARENA'yi adam gibi takip eden bir analist ya da araci kurum var mi bilmiyorum ama olsaydi simdiye kadar raporlari burada ya da diger ortamlarda paylasilmis olurdu.

Eger bilen arkadaslar varsa su su analist iyidir diye belki buradan paylasabilirler?
    Ben yazayım, Emirhan Bey Üstat :)

7. Yalnız alışagelmiş klasik bilanço sonrası salınım olmayabilir bu sefer.
    Ytd.

8. Bakalım bgc partnersin kotası kaçta dolacak.

Sayfa 125/623 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175225 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •