Originally Posted by
Emirhan06
eyvallah hocam. Tam da bunu diyordum. Bizim türk yatýrýmcýsý ,bunun gibi yatýrým þirketlerinin aðzýnýn içine baktýðý için alýcý yok.
Bu adamlar direk rakam karþýlaþtýrýr. Geçen sene böyleydi bu sene böyle o zaman sýnýrlý negatif.
Manyak zaten bu rakamlar fiyata yansýdýðý için 1 senede %35 düþtük. Sen biraz da geleceðe baksana. Brighstar alýmýnýn etkisinden bahsetsene , Paynet satýlýrsa þirketin kasasýna yüzlerce milyon TL nakit para girecek , bu da öz sermayeyi uçuracak , kredi borcunu kapatýrsa finansal gideri düþürecek , bu da net karý çok yükseltecek desene.
Bu hisse fiyatý bu gelen bilamçoya göre normal ama 2022 bilançolarý içib çok ucuz o yüzden 12 ay içinde hedef fiyat 25-30 arasý , bu yüzden de al tavsiyesi veriyoruz desene.
Bunu dersen ben sana yatýrým danýþmaný derim. Yoksa koy geçen seneki rakamý , koy bu seneki rakamý , bu bukadar düþmüþ bu bukadar yükselmiþ bunu hesap makinasý yapýyor zaten , sen bana benim yapamadýðýmý verirsen ben sana üstad derim , yatýrým danýþmaný derim.
Sadece rakam karþýlaþtýrýsan hesap makinasýndan farkýn yok.
Ama bunu anlayacak yatýrýmcý yok bizde. Biz de gördüðüme inanýrým diyen yatýrýmcý tipi var. Sorsan bugüne kadar borsada ne kazandýn diye hiç der. Sen sadece gördüðünle hareket edersen , gördüðün zaman pahalý olduðu öðrenmediysen , senin þimdi gördüðünü baþkalarý aylar öncesinden görüp 10 liradan aldýklarýnda , sen gördüðünde 20 lirayken almaya çalýþtýðýnda baþýndan aþaðý malý boþalttýklarýnda aðlamayacaksýn o zaman. Hisseye güzel dediler aldýk , þimdi çýkmýyor dersin.
Çýkmaz tabi , senin þimdi gördüðünü aylar öncesinden görenler 10 liradan aldý , %100 kardalar ondan çýkmaz. Çünkü beklenti alýnýr , gerçek satýlýr ondan çýkmaz. Sen gerçekleþme olunca almaya kalkarsan kazanamazsýn.
Bizim yatýrýmcý bunu anladýðý gün para kazanýr. Yoksa Allah yardýmcýsý olsun.
Yer Ýmleri