Selamlar Emirhan Hocam,

Ben paynet satýþý sonrasý 3hbk rakamlarýný gercekci hedefler olarak paralel düþünüyorum fakat sadece degerleme konusunda þirketin vizyon çizmesi ve yapacaklarýný iyi anlatmasý mühim zira sadece indes gibi dagýtýmcý bir þirket haline geliyoruz bu paynet satýsýndan sonra. Aklýma þu geliyor eger 3hbk gelirse 20fk lar normal çarpanlar olmayabilir mi? yani kabaca bu deðerlemeyi 8-10fk üzerinden almak daha mý akýlcý olur, tabi burda þirketin net kar büyümesini sýçratacak bi unsur veya sektör var mý bilmeden konuþuyoruz paynet hariç, Saygýlar Hocam

Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
1-2 kelam da felaket tellallarý için edip kapatalým konuyu dostlar.

Þimdi olaya sadece rakam karþýlaþtýrmasý gibi bakan birileri çýkýp , geçen sene net kar 64 milyonmuþ , bu sene 67 milyon birþey artmamýþ diyebilirler.

Satýþlar %20 artmýþ ama net kar hiç artmamýþ demek ki karlýlýk düþmüþ , bu kötü diyebilirler.

Bu denilen laflarýn görünürde hiçbiri yanlýþ da deðildir. Hakikaten de öyledir.

Ama ilk 2 çeyrek berbat gelen net kara raðmen , geçen senenin üstüne çýktýysak , bu son 2 çeyrekteki muhteþem performansdan kaynaklanýr. Borsada beklenti alýnýr , son 2 çeyrek güzel geldi , þimdi Brightstar cirosu tüm çeyreðe yansýyacak , o yüzden 2022 1. çeyrek net karý da muhteþem gelecek Ýnþaallah ve hep ayný þekilde devam edecek. O yüzden beklenti alýnýr , beklenti de çok güzel.

Üstelik geçen sene 64 milyon kar açýklandýðýndan bu hisse 20 liraydý. Þimdi %33 iskontolu. Üstelik daha fazla kar etti.

O yüzden ülkede %50 enflasyon var zaten , net karýn en az enflasyon kadar artmasý lazýmdý yerinde saymýþ iyi deðil diyenlere kulak asmayýn.

Bu sene paynet satýþý ile beraber 800-900 milyon kar gelirse ne diyecekler , net kar %1500 artmýþ mý diyecekler. O da yalan olur. Çünkü iþtirak satýþ karýndan dolayý 1 sene kar yüksek gelir ama bu tek defalýk kardýr.

Ama faaliyetten dolayý net karýmýz %200 artabilir bu sene. Ýþte gerçek performans artýþý da bu olacak.

Ben zaten bu hisseyi 2021 bilançosu için deðil , 2022 bilançolarý için aldým. Kaldý ki 2021 bilançosu da beklentimin üstünde geldi. Yani bir sorun yok.

Net karý beðenmedim diyenlere çok kulak asmayýn. Biz zaten bu seneki net karlar için aldýk hisseyi.