bakıyorum ve görüyorum ki ; kapıcıları atıyormuşsunuz ATtırmam, Yöneticileri tutuyormuşsunuz TUT turmam.. Kemal Kılıçtarevladı.

Birkaç yıl önce yine bu kapıcı meselesini ( oturanlar ile çalışanlar arasındaki seviyesiz ilişki ) ben gündeme getirdiğimde çoğunuz kapıcıları aşağıladığımı yazmıştınız. Oysa , tüm mesleklerde ast- üst / amir memur / çalışan patron ilişkisi bellidir. Hal böyleyken kapıcılık mesleği diğer işçilere göre daha pozitif bir meslektir. Ev kirası olmaması, yol parası ve yolda harcanan zaman- eziyet olmaması , yapacağı işin çok net olması, oturanların her türlü ayni ve zımni yardımlarına açık olması vb.....

O halde çalışana düşen ; samimi olarak işyerini benimsemek. İnsanlara nazik ve saygılı olmak . Görevi olmasa bile yaşlıların küçük işlerine yardımcı olmak ( faturasını yatırmak, ekmeğini getirmek gibi )

Uygulamada bu iş için torpil olanlar genelde binayı yapan müteahhitler veya ilk yöneticiler oluyor. çalışan da kendisine kimden zarar / yarar gelecekse sadece onları kafalıyor.