Alýntý Originally Posted by deva-i dert Yazýyý Oku
Ben BIMAS çok iskontolu demek için yazmadým onu. Arkadaþýn OZKGY ve BIMAS karþýlaþtýrmasýnýn anlamsýz olduðunu göstermek için yazdým. BIMAS benim portföyümde olmayan bir hisse. Orada demek istediðim perakende sektörünün tüm dünyada pahalý fiyatlandýðý, çünkü stok devir hýzý yüksek ve çok fazla duran varlýk yatýrýmý gerektirmiyor yeni þubeler açmadýktan sonra. Para genelde çabuk dönen mallara gidiyor ve hýzlý nakit akýþý saðlanýyor. GYO sektörü öyle deðil. Alýmý satýmý çok hýzlý olan iþler deðil, zaman zaman durgunluklar olabiliyor eldeki stoklarýn döndürülmesinde. Bu sebeple b u sektörün bir çok sektöre göre ucuz fiyatlanmasý çok anormal deðil.
Sadede gelirsek, o yazý BIMAS'ýn ucuz olduðu vurgusu için deðildi. Þirketler kendi skalalarýndaki benzerleri ile karþýlaþtýrýlmalý.
Sektörel risklere göre iskonto tabi ki olabilir ama benim söylediðim FD/Favök açýsýndan Ozkgy’nin sanayi ve perakende þirketleri ile yarýþýr durumda olmasý ve bunun süreklilik arz etmesi. Gerçekten ilginç bir durum. Aþaðýda bilanço tarihindeki (31 Mart vs) fiyatlarla finansal oranlar var. FD/Favök olarak 2’li rakamlar var, 2-3’lü rakamlar resesyon fiyatlamasýnda Demir Çelik hisselerinde ve perakendelerde falan olursa olur. Normalde 5-6 bile güzel rakamdýr, o derece ilginç. Favök artýþý, fiyatý yukarý gitmeye zorluyor çünkü aþaðýda marj yok.

https://halkyatirim.com.tr/skorkart/...rih=2019-12-31