Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
evet. net gerçek ortaya çıktıktan sonra demagoji başlıyor..

net gerçek ne ? olayın ekonomiyle filan alakası yok. demografi ile de alakası yok. ben hükümetlere borç vermişim 25-30 yıl boyunca sıfır reel faizle kullanmış ve o parayı ben emekli olduğumda (ki mukavelemize göre zamanı belli işe başlarken) bana geri verecek. olan sadece budur. gereksiz zırvalıklar hep yapılıyor her yerde ama bu forumda bir seviye olmalı artık.
Abey sen yapma bari. Bu ülke işsizlik fonunu bile kullandı senin primin mi kalır çoktan yedik onu biz. Yol, köprü, yolsuzluk ne ararsan bir yere harcandı gitti.

Gelecek vergilerden sizlerin maaşlar ödenecek. Para mara yok para hali hazırda üretilen katma değerden size pay edilecek.

Abd de sistem farklı 401k sistemi var çalışırken kendin için birikim yapıyorsun fonda.

Almanya sistem bizimle aynı orada da sıkıntılar büyük.

Ozetle sistem gereği öyle bir para yok senin primler caney caneyy caney. Sana da alttaki çalışan neslin primi gelecek..

Alttan gelen nesle bakıyorum maşallah gözler pırıl pırıl tam 65 yaşına kadar çalışıp sizlere bakacak bir nesil geliyor. Üstelik sayıları da çok az üstelik çoğu asgari ücretli.

Ozetle durum tek kelimeyle iyi, iki kelimeyle iyi değil.

Bunları biliyorsundur diye düşünüyorum ama yine de yazdım. Bosver forumda zaman öldürme emekliliğini tadını çıkart öderse oder ödemez ise de deval yapar gene oder Türk devleti tl mi ödeyemeyecek can sıkacak bir durum yok. Hayırlı olsun.