Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
CEO 2 sene önce pahalý deðiliz dediðinde PD/DD oranýmýz 3-4 arasýnda , F/K 25-30 arasýnda , FD / FAVÖK 7-8 civarý idi.

Þu anda ise PD / DD 1,4 , f/k 13 , FD / FAVÖK ise 2,3 seviyesinde.

Buradan anlayabilirsin hocam pahalý mýyýz , ucuz muyuz ?

Hintliler 13 sene önce 87 milyon USD deðer üzerinden aldýlar bu þirketi ki Paynet yokken , Brighstar yokken , Arena enerji yokken ve sadece 450 milyon USD cirolu bir þirketken bu bedeli ödediler.

Aradan 13 sene geçti , þirket USD bazýnda %120 büyüdü ve büyümeye devam ediyor ama deðeri 75 milyon USD deðil.

Geçen Azimut Portföyün yöneticisi konuþuyordu ve dedi ki , böyle bir dönemde hisse geri alým yapmayan þirkete dönüp sorulmasý lazým neden yapmýyorsun diye.

Þirket deðeri zaten çok ucuz olmayan bir sürü þirket yatýrýmcýsýný korumak için bunu yaparken , üstelik vergisel anlamda avantajý da varken , bunu yapmayan þirket yönetimin iyi niyetinden þüphe ederim. Hatta kötü niyetinden de emin olurum.

Bunun para pulla alakasý yok. Faize verecek 450 milyon lira bulanlar , hisse geri alýmý için de 100 milyonu pekala bulabilirler. Çünkü bundan para da kazanacaklar. Bu fiyatlardan alacaklarý hisseyi 1 sene sonra belki de 2 katýna satarcaklar. Ýndees bunu yaptý. Böylece krediye ödediðiniz yýllýk %30-35'den daha fazlasýný kazanabilir þirket. Ama hala daha yapmýyorlar. Demek baþka hesaplarý var.

Ama bu kadar yatýrýmcýnýn da hakký var. Allah o hakký koymaz bunlarýn yanýnda. Elbet alýr.
Selamlar abi,

CEO nun o gün yaptýgý beyan sonrasý zaten hisseyi satýþ fýrsatý olarak kullandýklarýný düþünüyorum ben hiç ama hiç masum bi açýklama olarak görmedim onu ve de SPK ya þikayetimde de KAP haberleri öncesi ve sonrasý yapýlan fiyatlamalarý belirttim. Ellerine ulaþmýþ inceleyecegiz dedi ve eger bi mevzuatsal durum bulunursa iþlem baþlatýlýr denildi. Belki biþey çýkmaz ama en azýndan belki açýklama istenir ve belki yönetimin þeffaflýgý konusunda baský oluþturur baþka bir beklentim yok. Koca þirket tüm yýlý bilanco gönderme KAP larý haric 2-3 KAP ile geciriyor inanýlmaz gercekten. Ve hacimlerden de eser yok ölü topragý var resmen.

Ýnsanlarýn hali kalmadý düþdükçe düþtüler çöktük yanlarýna kalmaz umarým. Öte yandan daha ne kadar cok finansal borç verimsizligini sürdürecekler hayret ediyorum. Çok kabaca þirkete büyük para ile enjeksiyon yapýlsa 1milyar verilse yýllýk 200-300m borçtan kurtarcak þirketi ve aldýgý temettüler ile bile mantýklý bi yatýrým bu sermayedar için ama bu bile yapýlmýyor hayret verici.

Sana bi sorum var abi, sence bu borç ödeme tahvil veya Paynet satýþý yapýlmadan kaç seneden EFK/2 oranýna düþer? Bi fikrin var mý
çýkarým yapabilir misin?