Sayfa 354/680 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon
Arama sonucu : 5437 madde; 2,825 - 2,832 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by alltimeinvest Yazıyı Oku
    Yasanan bu olumsuz fiyatlamaya sebep olabilecek her veriyi incelemeye calısıyorum.

Emirhan hocam sizce bu özkaynaklardaki USD bazlı düşüşün sebebi nedir ? Brighstar alımının etkisi var sanırım. Ancak anlayamadım tam olarak neden % 40 civarı düştügünü.

Bilhassa Kurun genel olarak sabit kaldıgı bir dönemde özkaynakları ciddi sekilde artıramıyorsak, kur gercek degerine ilerlediginde bu tablo daha da kötüleşir mi sizce ?

Hocam Paynet ve Brighstar muhasebeyi TL tutuyor. Bunun da etkisi var. Ayrıca Brightstar alımında kullanılan kredi ve Brighstarın borçlarının devralınmasının da etkisi var. Hatta Brighstar devralınırken eksi öz sermaye devralıp devralmadığımızı da bilmiyoruz.

Ama muhasebeyi TL tutan şirketlerde , ani döviz kuru artışlarında öz sermayenin USD bazında düşmesi normal. İndeks bilgisayardaki durum da bu yüzden. Onlar da TL tutuyor muhasebeyi.

Arena kendi içinde muhasebeyi USD tutsa da , iştiraklerinin büyük kısmı TL tutuyor ve iştiraklerinin konsolide bilançoda ağırlığı da %50 seviyesinde. Dolayısıyla öz sermayedeki USD eriyişinin sebebi bu. Ama TL olarak düzenli artıyor.

2. Arkadaşlar Ceo nun telefon numarasını bilen var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Ceo nun telefon numarasını bilen var mı?
    Numarasını biliyorum fakat burda paylaşmam doğru olmaz şeklinde düşünen arkadaş varsa herkes adına arayıp selamlarımızı iletebilir mi?
    Hisse geri alımı neden yapılmıyor sorabilir mi?

4.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Numarasını biliyorum fakat burda paylaşmam doğru olmaz şeklinde düşünen arkadaş varsa herkes adına arayıp selamlarımızı iletebilir mi?
    Hisse geri alımı neden yapılmıyor sorabilir mi?
    Birde mümkünse pahalımıyız değilmiyiz onuda sorabilirmi lütfen?

5. Ama son soruya cevap vermesi etik olmaz.
    Bunu tv programında söylerse etik olur mu?
    Herkes tv programını izliyor varsayımı üzerine düşünmek lazım.

6. Dün internetten Korkmaz marka kahve makinesi sipariş ettim. Bugün siparişim elime ulaşınca ufak bir şaşkınlık yaşadım. Bu ürün Arena Bilgisayar tarafından **** firması adına gönderilmiştir yazıyordu. İçimden "Tüm kuşları .....niz, bir leylek mi kaldı?" diye geçirdim. Umarım gönderdikleri ürün hissesi gibi değildir. 1,5 senedir hissesinden çekmediğimiz kalmadı.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmayıp şahsi görüşümdür.

7.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Birde mümkünse pahalımıyız değilmiyiz onuda sorabilirmi lütfen?

CEO 2 sene önce pahalı değiliz dediğinde PD/DD oranımız 3-4 arasında , F/K 25-30 arasında , FD / FAVÖK 7-8 civarı idi.

Şu anda ise PD / DD 1,4 , f/k 13 , FD / FAVÖK ise 2,3 seviyesinde.

Buradan anlayabilirsin hocam pahalı mıyız , ucuz muyuz ?

Hintliler 13 sene önce 87 milyon USD değer üzerinden aldılar bu şirketi ki Paynet yokken , Brighstar yokken , Arena enerji yokken ve sadece 450 milyon USD cirolu bir şirketken bu bedeli ödediler.

Aradan 13 sene geçti , şirket USD bazında %120 büyüdü ve büyümeye devam ediyor ama değeri 75 milyon USD değil.

Geçen Azimut Portföyün yöneticisi konuşuyordu ve dedi ki , böyle bir dönemde hisse geri alım yapmayan şirkete dönüp sorulması lazım neden yapmıyorsun diye.

Şirket değeri zaten çok ucuz olmayan bir sürü şirket yatırımcısını korumak için bunu yaparken , üstelik vergisel anlamda avantajı da varken , bunu yapmayan şirket yönetimin iyi niyetinden şüphe ederim. Hatta kötü niyetinden de emin olurum.

Bunun para pulla alakası yok. Faize verecek 450 milyon lira bulanlar , hisse geri alımı için de 100 milyonu pekala bulabilirler. Çünkü bundan para da kazanacaklar. Bu fiyatlardan alacakları hisseyi 1 sene sonra belki de 2 katına satarcaklar. İndees bunu yaptı. Böylece krediye ödediğiniz yıllık %30-35'den daha fazlasını kazanabilir şirket. Ama hala daha yapmıyorlar. Demek başka hesapları var.

Ama bu kadar yatırımcının da hakkı var. Allah o hakkı koymaz bunların yanında. Elbet alır.

8.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    CEO 2 sene önce pahalı değiliz dediğinde PD/DD oranımız 3-4 arasında , F/K 25-30 arasında , FD / FAVÖK 7-8 civarı idi.

Şu anda ise PD / DD 1,4 , f/k 13 , FD / FAVÖK ise 2,3 seviyesinde.

Buradan anlayabilirsin hocam pahalı mıyız , ucuz muyuz ?

Hintliler 13 sene önce 87 milyon USD değer üzerinden aldılar bu şirketi ki Paynet yokken , Brighstar yokken , Arena enerji yokken ve sadece 450 milyon USD cirolu bir şirketken bu bedeli ödediler.

Aradan 13 sene geçti , şirket USD bazında %120 büyüdü ve büyümeye devam ediyor ama değeri 75 milyon USD değil.

Geçen Azimut Portföyün yöneticisi konuşuyordu ve dedi ki , böyle bir dönemde hisse geri alım yapmayan şirkete dönüp sorulması lazım neden yapmıyorsun diye.

Şirket değeri zaten çok ucuz olmayan bir sürü şirket yatırımcısını korumak için bunu yaparken , üstelik vergisel anlamda avantajı da varken , bunu yapmayan şirket yönetimin iyi niyetinden şüphe ederim. Hatta kötü niyetinden de emin olurum.

Bunun para pulla alakası yok. Faize verecek 450 milyon lira bulanlar , hisse geri alımı için de 100 milyonu pekala bulabilirler. Çünkü bundan para da kazanacaklar. Bu fiyatlardan alacakları hisseyi 1 sene sonra belki de 2 katına satarcaklar. İndees bunu yaptı. Böylece krediye ödediğiniz yıllık %30-35'den daha fazlasını kazanabilir şirket. Ama hala daha yapmıyorlar. Demek başka hesapları var.

Ama bu kadar yatırımcının da hakkı var. Allah o hakkı koymaz bunların yanında. Elbet alır.
    Adamların hisseyi küçük yatırımcının üzerinde uzun süre bu fiyatlarda tutarız gibi bir anlayışları varsa almamaları normal.Hisse fiyatının ilerleme ihtimalini en iyi bilen şirketin yönetim kadrosu.20 aydır bu hisseyi aldım ve ben bu şirketin yönetiminin de patronlarının da iyi niyetli olmadığını düşünüyorum.

Sayfa 354/680 İlkİlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •