-
Esas Sözleþme Deðiþikliði
23.01.2023
Þirketimizin 20.01.2023 tarihli Yönetim Kurulu kararý ile Sermaye Piyasasý Kanunu'nun 31. maddesinin 3. fýkrasý ve Sermaye Piyasasý Kurulu'nun ("SPK") VII-128.8 sayýlý Borçlanma Araçlarý Tebliði'nin 5. maddesinin 3. fýkrasý kapsamýnda, Þirketimizin sermaye piyasasý mevzuatýna göre borçlu sýfatýyla düzenleyerek ihraç edeceði her türlü tahvil, paya dönüþtürülebilir tahvil, deðiþtirilebilir tahvil, finansman bonosu, kýymetli maden bonosu ve niteliði itibari ile borçlanma aracý olduðu SPK tarafýndan kabul edilecek sermaye piyasasý araçlarýnýn ("Borçlanma Aracý") ihraç yetkisinin süresiz olarak Þirketimiz yönetim kuruluna devredilmesi için Esas Sözleþmenin "Amaç ve Konu" baþlýklý 3. maddesinin ekteki tadil tasarýsýnda yer aldýðý þekilde tadil edilmesine ve "Borçlanma Aracý Ýhracý" baþlýklý 18. maddenin esas sözleþmeye ekteki tadil tasarýsýnda yer aldýðý þekilde eklenmesine, Sermaye Piyasasý Kurulu'na ve T.C. Ticaret Bakanlýðý'na gerekli izin ve onaylarýn temin edilmesi için baþvurulmasýna ve izin alýndýktan sonra, onaylý esas sözleþme tadil metninin ayrý bir yönetim kurulu kararý ile toplantýya çaðrýlarak Þirketimiz genel kurulunun onayýna sunulmasýna karar verilmiþtir.
Pay sahipleri ve Kamunun bilgisine sunarýz.
Ýlgili duyurunun KAP linki:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1103808
-------------------------------------------------------------------------
Özel Sektör Tahvilleri: Bankalarýn veya anonim þirketlerin çýkardýðý tahvillerdir. Tahvil grubu içerisinde en yüksek riske sahip olan özel sektör tahvilleri, þirketlerin finansman kaynaðý yaratmak amacýyla borçlanmasýný ifade eder. Buradaki en önemli nokta; tahvilini alacaðýnýz þirketin güvenilir olup olmamasýdýr.
Güvenilir derken hangi anlamda?
Borç azalýnca tekrar bir þirket alýp tekrar borçlanmayacaklarýný da bilemez ki nitelikli yatýrýmcý.
En iyisi bu iþlere bulaþmadan paynete bir an evvel ortak bulsunlar.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri