Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
arkadaşlar bazan konu geçiyor... komisyondur bilmem nedir ?

VOB da aracı kuruma vereceğiniz komisyon en fazla onbinde 1 olmalıdır.

ve size ARACI KURUM DAĞILIMLI, 5 KADEME HİSSE, 10 KADEME VOP derinlikli matrikisi bedava vermelidir. (aylığı 1500 tl civarındadır galiba şimdi )

en önemlisi : TAKASBANK'ın belirlediği teminat miktarıyla oynamamalıdır. yok piyasa hareketli 1,5 katı, yok 2 katı dememelidir

eskiden başıma geldi... zarardayım, poz azaltıp ayar çekmeye çalışıyorum... huoop... 2 katına çıkartık

vay amk... 20 kontrat ile ettiğin 30.000 puan zararı, 10 kontrat ile 60.000 puanla geri alabilirsin

teminatı 2 katına çıkarmak demek, portföyü direk yarıya çekmektir.

saydıklarımı sağlayan, büyük (hemde çok böyük ),bankası var, hiç sıkıntısız, çalıştığım kurum var

ilgilenen olursa yardımcı olabilirim... (ama aylık min. 1000 kontrat hacim isterler sanırım )
Sayın çıtak;

Benim de aklıma bir soru geldi siz benzer bir konuyu açınca. Belki bilginiz vardır diye soruyorum...

Ben hisse senedi piyasasında işlem yapıyorum. Onbinde bir komisyon ödüyorum. Derinliği de yaptığım hacimden düşüyorlar. Belli bir hacim gerekiyor.

Sormak istediğim şu;

Diyelim ki elimde 50 000 TL'lik hisse senedi var. Ve % 100 hissedeyim. O gün sabah param olmadan 50 000 TL'lik daha hisse senedi almak istiyorum. Hesapta nakit olmadığı için izin vermiyorlar. Ben elimde hali hazırda bulunan senedi akşam satarak kapatacağımı söylüyorum ama izin vermiyorlar. Benim bu gibi durumlarda nasıl davranmam ve nasıl bir evrak imzalamam gerek? Aracı kurum hangi durumlarda bu benim isteğimi karşılar?