Originally Posted by
By Akıl
Aracı kurumum olan banka , seans sırasında benim lotlarımı satmak suretiyle hisseye baskı uygulayarak düşürüp , sonra da daha düşük bir fiyattan alım yaparak benim lotlarımı yerine koyabilir mi.
Eğer öyle yapılabiliyorsa , banka benim lotlarımı al sat yaparak kendi lotlarını sürekli arttırıp dururken hisse de bir türlü yükselmez.
Bazı forumlarda hissenize blokaj koydurun , böylece sizin hisseleri kullanamazlar diyorlar
Bu konuda bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim.
Ödünç Menkul kıymet alma ve verme işlemi çerçeve sözleşmesi bunu imzaladınızsa evet. Bu işlere kalkışmayacakların kesinlikle imzalamaması gereken bir sözleşme. Detaylarına, olabileceklere burada giremeyeceğim ama en kesim çözüm ;
Eğer böyle bir şüpheniz varsa MKK üzerinden blokaj koymalısınız.
Aslında aracı kurum ya da banka menşeeli aracı kurumda olsa gördüğünüz hesap gerçekte mkk da kayıtlı olan hesabınızın alt hesabıdır gibi düşünün. Saklama sı MKK da menkullerin.Bir tek nakitler aracı kurum nezdindedir.
Aracı kurumunuzdaki hesabınızı da mesela hesap sahibi ***** ***** haline getirtebilirsiniz. Atıyorum büyükse bu hesabı sadece GM ya da eğer işlem yaparken broker kullanacaksanız sadece işleminizi yapacak kişi de görecek şekilde kısıtlama yaptırtabilirsiniz.
Not: Sayın Ariston ilk paragrafta belirttiğim sözleşmeyi imzalayanlar için ben sizin kadar iyimser olamayacağım bilgilerinize.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri