Originally Posted by
bawer
Hakan bey hissedeki son düşüşten rahatsız olmuş ki bugünkü toplantıda temettü oranını iki katına çıkarmış, bizim gibi uzun vadeciler için olumlu.
Son bir kaç günde 13 lira tepeden düşmüş hissede ekstradan 0.15 kuruş yaraya merhem olmasa da iyi niyet göstergesi diyelim,

hayırlısı bakalım.
6. Gündemin altıncı maddesi gereğince, Şirket Yönetim Kurulu'nun 2023 yılı kârının dağıtılmasına ilişkin sunduğu kâr dağıtım teklifinin, 06.05.2024 tarihli Özel Durum Açıklaması ile Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve Genel Kurul toplantısına ilişkin duyurular kapsamında pay sahiplerinin bilgisine sunulduğu bilgisi Toplantı Başkanı tarafından verildi.
Brüt
0,3041501
Net
0,2737350
Pay sahibi sayın Hakan Kocaer tarafından verilen yazılı önerge doğrultusunda, Sermaye Piyasası Kurulu'nun kâr dağıtımına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde 2023 yılı kârının dağıtılmasına ilişkin Yönetim Kurulu teklifinde 100.000.000 TL olarak yer alan nakit kar payı tutarının 200.000.000 TL olarak ve 359.343.365 TL olarak yer alan bedelsiz kar payı tutarının ise 259.343.365 TL olarak kar dağıtımına ilişkin teklifin değiştirilerek kabul edilmesini, işbu kapsamsa Şirket ortaklarımıza net dönem kârından dağıtılmak üzere ayrılan Birinci Nakit Temettü Tutarı olan 200.000.000 TL tutarın ortaklara dağıtılması ve nakit kâr payı dağıtımının 3 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılması fiziki ve elektronik ortamda katılan pay sahiplerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama neticesinde 91.545,085 adet ret oyuna karşılık, 512.346.376,396 adet olumlu oy ile katılanların oy çokluğu ile kabul edildi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1291405
kocaer bu kararı ile temettücü bir şirket olacağını işaret etti..tıpkı geçmişteki ereğli gibi...
benim de tam olarak istediğim gibi...bu hisse emeklilik hissem olacak...o kadar...buradaki hisselerim ile yıllık gelecek temettü ile keyif süreceğim....
belki de tamamen borsadan emekli olacağım...
bana da güzel bir moral oldu bu karar....
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri