Alýntý Originally Posted by regal1 Yazýyý Oku
Hoþ geldiniz.
Bilgilerinizden istifade etmek isterim.
En azýndan CANTE hakkýnda sayenizde doyurucu bilgi sahibi oldum.
Çok teþekkür ederim.
Sadece þunu tavsiye edebilirim ki, kameralar eþliðinde namaz kýlýp, bir eli secdede diðer eli yanýndaki din kardeþinin cebinde olan ahlaksýz bir güruh için hiç kimseyi hiç bir þeyi kýrmaya dökmeye deðmez...Sonuçta burasý bilgi paylaþým forumu ve kesinlikle hiç bir art niyet olmaksýzýn tüm bilgi ve tecrübelerimi oldukça yoðun bir mesai harcamak suretiyle aktarmaya çalýþtým ve günün sonunda inanýlmaz yoruldum...Yaptýðým öngörülerin bir kýsmý tuttu bir kýsmý halen belirsizliðini korumakta...Neticede ben de sizler gibi sýradan bir yatýrýmcýyým ve bu çember sakallýlar babamýn oðlu ya da bir tanýþým deðil...Hiç iþim olmaz, bilen zaten biliyor...

Yeri gelmiþken söyleyeyim: Netice itibariyle SPK, ciddi bir kurumdur ve týpký ceza kanunlarýndaki iþleyiþ (þikayete tabi suçlarda kiþinin þikayeti yoksa, ortada bir suç varsa bile kovuþturma yapýlmaz) benzeri bir yapýlanmasý ve karar alma mekanizmasý vardýr...En nihayetinde verdikleri kararýn sonuçlarý o karar verenleri de baðladýðý için hukuki kýlýfýna uydurmadan karar alamazlar...Ve þunu özellikle vurgulamak isterim SPK'nýn "sadece" yatýrýmcýyý korumak diye bir görev ve sorumluluðu yoktur...Ýþverenin yani patronlarýn da hak ve hukukunu gözetir...Bir çeþit hakem diyelim...

Tahsisli konusunda ofis arkadaþlarýmýn çabasý ve netice ortada; geride hepsi yazýlý, kayýtlý ve görebildiðim kadarý ile son toptan satýþ iþlemi için hiç kimseden bir itiraz gitmemiþ ve SPK da mevcut tebliðlerin gereði bir karar vermiþ...Bütün suç kesinlikle küçük yatýrýmcýda...Sahip olduðu pay ortaklýðýnýn kendisine yüklediði HAK, görev ve sorumluluklarý bilmemek kanunen mazeret teþkil etmez ve bu ülkede aðlamayana meme verilmez...Borsada yatýrýmcý olmak zor iþtir hele de bizim gibi hukukun kýrýntýlarýný arayýp bularak hak arama mücadelesi yapýlmak zorunda kalýnan bir ülkede...

Gayet tabiki bu yazdýklarým çok kýsa vadeli grafik ve indikatörler ile trade yapanlar için geçerli deðildir...Onlar kendi aleminde ve aksine bu tür alengirli iþlerin sonuçlarýndan mis gibi para kazanýyorlar...Sermaye Piyasasý genelindeki büyük resimde olan biten de zaten budur...Yazýlacak sayfalarca þey var ancak anladýnýz siz onu...

Saygý ve hürmetlerimle