-
CANTE - Çan2 Termik A.Þ.
Olaya kýsa vadeli bakarsak elbette geriliriz. O yüzden hep uzun vadeli en az 2-3 yýllýk yatýrým planlarý yapmalýyýz.
Nasýl ki oturduðumuz evin deðerine her günlük bakmýyorsak hisse yatýrýmýna da günlük bakmamak gerek.
Misal oturduðum ve uzun yýllar oturmayý planladýðým evimin deðeri anlýk düþtü diye satmayý düþünmüyorsam, uzun vadeli aldýðým hisse fiyatý düþtü diye satmayý düþünmemeliyim.
Hatta hisse düþtüðünde kýsmi eklem imkanýmýz da var.
CANTE’ye gelecek olursak, kýsa vadede 14’lü fiyatlarý da görmesi ihtimal dahilindedir. Fark etmez.
Sonuç olarak elimde bir enerji hissesi var. Elektriðe her daim ihtiyaç ve talep olacaktýr. Temmuz ayýndan baþlamak üzere elektriðe sürekli zam geleceði bilinen bir gerçek. Venezuella iþi tam bir bilmece. O tarafta belki bir numara da olmayacak. Olursa da ekstrasý olur.
Pazartesi günü ve belki bu hafta boyunca hareketliliðin devam etmesi beklenebilir. Belirttiðim 14’lü hatta belki 13’lü fiyatlar bile görülebilir. Fark etmez benim için.
Bir de þu var; Herkesin kendi parasý. Ne isterse yapar. Ýster bir gecede pavyonda yerim, istersem Kýbrýs’ta rulet masasýnda parayý kýrmýzýya basarým. Ýstersem de benim yaptýðým gibi paramý portföy yaparým. Bir bölümü döviz, altýn, mevduat, fonlarda. Bir bölümü de uygun gördüðüm birkaç hissede tutarým.
Kazancýn da tamamý benim zararýn da.
Buradaki forumdaþlar ile kazancýmý paylaþmayacaðým ki, zararýmýn hesabýný vereyim.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri