Alýntý Originally Posted by Hissedarxd Yazýyý Oku
Gelmiþken 1-2 laf edip gideyim dedim...

Yukarýdaki yazým ve bundan önceki takas deðiþimlerine iliþkin tablolar geride duruyor...Malum hisse satýþýndan o dönem sermayenin % 30'una denk gelen miktarda hissenin genel kurulda hiç kimse tarafýndan temsil edilmemiþ olmasý ve en son yapýlan toptan satýþ iþlemini birlikte deðerlendirdiðimde, bu gizemli grup çok büyük ihtimal Venezuela'daki þirkette ve dahi CANTE'de yüksek oranda hakim konumdalar...Bakýn tekrar söylüyorum bunlar benim -eldeki verilere göre- kendi çýkarýmlarým...Haliyle o tarafta þirketi zora sokacak bir oluþumun içerisine giremezler, bu bakýmdan sýkýntý yok gibi duruyor...ABD ile F-16 satýþýnýn onayý da dahil olmak üzere son dönemde yaþanan olumlu gidiþat, Exxon yetkililerinin en üst düzeyde temaslarda bulunmasý vs eklediðimde oralarda bir þeyler var ama ne ? Þirketin yatýrýmcý iliþkilerinden çok çektim zaten sorsan da söylemezler bu türden bir içsel bilgiyi...Ama bilen biliyordur...

Son olarak þunu söyleyeyim, CANTE için Venezuela konusu olmazsa olmazdýr dostlarým...Çünkü ülkemizin ekonomik durumu termik santral iþletip para kazanmaktan çok uzak bir noktada maalesef...Muhakkak stratejik bazý hamleler olmasý lazým...Tamam, borcu harcý yok ama ürettiði enerjiyi satacak yer de bulamýyorlar ve ayrýca vergi bulma uzmaný bakanýmýz Mehmet beyin son "karbon ayak izinin vergilendirilmesi" ile ilgili beyanýný hafife almamak gerekir...Muhtemeldir ki, Erdoðan'ýn hocasý sayýlabilecek þirket üst yönetiminin bu gidiþattan önceden haberi vardýr ve ona göre tedbir almýþtýr...Almýþtýr da sayýn Erdoðan "dün dündür bugün bugündür" felsefesinin de ötesinde dünyanýn en pragmatik lideri...Güvenilir mi, bilemedim !...Gerideki "devam eden belirsizlik" konusuna da böylece belirsiz içerisinde belirsizlik yaratmak suretiyle kýsmen açýklýk getirmiþ oldum sanki...

Saygý ve hürmetlerimle
Üstad bilgilendirmeniz için teþekkür ederim.
Bildiðiniz gibi, tek olan gitme hakkýnýzý kullanmýþtýnýz.