Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
3. çeyrek vasat gelirse 4. çeyrek baz etkisiyle acısını çıakrır belki ama 2025 ikinci yarı fordun lakin o zaman da bu fiyatlarda olmaz kısacıalr tabi değerlendirme kritierleri farklı biz uzuncular gibi değiller kendi tarafalarından haklılık payları var uzunculardaki maliyet rahatlığı onlarda yok sonuçta diken üstünde olmaları normal

birde Hem ayranım dökülmesin(faiz alayım) hem yoğurdum ekşimesin(fordu ucuzdan alayım) yok öyle bir dünya ki 2018 i baz aldığımız getiri de ford birleşik faizi hem 2023 hem 2024 te yüzde 45 faiz alındığını saysak bile 2018-2024 arası dönemde BİRLEŞİK faiz getirisini kaça katlamıştı 5 i mi 7 ye mi hesabını yapan görür...
seni tanıdığıma sevindim kardeş...forum kıymetini bilir umarım..bu lot bekçileri teknik analizi takmaz..beni de trader sanarlar..aylarca anlattım..kimse anlamadı..
ben sermayenin çakılı kalmasına karşıyım..
ben froto dan çıktığımda 86 tl maliyetim vardı..yaklaşık 3000 lot sıfır maliyet..temettüleri eklemedim yanlış anlaşılmasın..kendi içinde tepeden verip aşağıdan alarak bileşik getiri yaptım..kağıdın teknik fıtratını çözüp senede 2 kere atlattın mı her sene min %35-40 lot arttırırsın..4 sende 5000 lot girip bu sene 11000 lot çıktım..
burdaki arkadaşlar da faydalansın istedim..ne kavgalar ne dalaşlar vs vs..spek bile olduk..aldığım zaman dekont bile gösterdim bilen bilir..1200 den 800 lere düşecek dedik..lot arttırın dedik nerelere geldi..
ben trader değilim..günlükçü değilim..benim uzun vade kağıtlarım - 2 tane-, 1 adet de bebek -çok umutlu olduğum-kağıdım var onları besliyorum..
uzun vade kağıt bileşik getiri arttırılır.. 0 maliyet olacak ki seni yormasın..insanlık hali maaşı kağıda(uzun vade) yatırırsan bozdurmak zorunda kaldığın vakit motivasyonuda kaybedersin..
orta seviye bile teknik analizle ki bu sermayenin %70 i olmalı,kalan %30 uzun vade yi aldığın karlarla büyüteceksin..başka türlü olmaz..
maaşla çalışan,her ay belli kısmını froto ya ayırıp itina ile lot alan biri uzun vade yatırımcısı değildir...uzun vade ye mahkum dur..çünkü başka türlü lot arttıramaz..her ay aldığıdır onun yatırımı..bunu yapana saygı duyarım ama yakıştırmam..sen bunu teyzen için amcan için yap..versinler sana emekli maaşlarından onlara biriktir..ama kendin için özellikle 35-45 yaş arasındaysan bunu yapma..sermaye ye ihanettir...onu orda çakılı tutuyorsun..15 sene hedef koyduğun finansal özgürlük hayalini 5-6 sene de yapmak ayrı,uzun vade ye çakılmak ayrı..
teknik analiz orta seviye bile,altını çizerek söylüyorum sadece bist 30 kağıtlarından bile senede en kötü %30 artı yaparsın..o zaman temettü bir işe yarar..hem 0 maliyet hem temettü...
çakılırsan da bist30 da çakıl..yani terste kalırsan..froto ya bakın : sene de %5-10 arası sana nerden baksan 35-40 kere fırsat
veriyor.
bunu anlatmaya çalıştık..özellikle gençlere..teknik analizsiz olmaz..wallahi olmaz billahi olmaz...